Stil jete

Ky trekëndësh dhe disa detaje të tjera të vogla, ç`funksion kanë?

Ky trekëndësh dhe disa detaje të tjera të vogla,

Nëse je kuriozuar ndonjëherë se çfarë funksioni kanë disa detaje të vogla, do e marrësh sot përgjigjen.

Trekëndëshi tek pulovrat vihej për të grumbulluar djersën e atij që e vishte. Kështu jaka nuk e prishte formën e saj.

Ky trekëndësh dhe disa detaje të tjera të vogla,

Kopësat në supe shërbejnë për të mbajtur rripat e çantës së shpinës që të mos bien.

Ky trekëndësh dhe disa detaje të tjera të vogla,

Dy xhepat në njërën anë të xhaketës, e një xhep në tjetrën. Xhepi i vogël shërbentë për të ruajtur biletën e kthimit të trenit. Sot ka mbetur thjesht traditë.

Ky trekëndësh dhe disa detaje të tjera të vogla,

Kjo majtëse gjilpërash e punuar oriz me dorë, jo vetëm kujdeset për të mos humbur nëpër shtëpi, për edhe e mpreh majën e tyre.

Ky trekëndësh dhe disa detaje të tjera të vogla,

Sot, ne mund të zgjedhim materialin e varëseve për rrobat tona: plastike ose prej druri. Por në të kaluarën, druri ishte i vetmi material nga i cili bëheshin varëset e rrobave. Aroma e drurit tremb insektet.

Ky trekëndësh dhe disa detaje të tjera të vogla,

Në fillim ky lak pas këmisha u krijua për studentët që të mund t`i varnin në dollapët e shkollës. Më pas u përdor si një simbol statusi. Djemtë që nuk kishin një lak në këmishën e tyre do të thotë që dilnin me një vajzë.

Ky trekëndësh dhe disa detaje të tjera të vogla,

Vendi horizontal i kopsës tek jaka është bërë për të mos u detyruar të hapni këmishën për të vënë kravatën.