Stil jete

Ky është vendi më i lumtur në botë, për të gjashtin vit radhazi

Ky është vendi më i lumtur në botë, për të
Për të gjashtin vit radhazi, Finlanda është vlerësuar si vendi më i lumtur në botë, sipas renditjes së Raportit të Lumturisë Botërore nga Sondazhi Gallup.

Vendi nordik dhe fqinjët e tij, Danimarka, Islanda, Suedia dhe Norvegjia të gjitha kanë rezultate të mira në mënyrat që përdor raporti për të shpjeguar gjetjet e tij: jetëgjatësia e shëndetshme, PBB për frymë, mbështetja sociale, korrupsion i ulët, bujari në një komunitet dhe lirinë për të marrë vendime kyçe të jetës.

Vendet më të lumtura në botë për vitin 2023

1. Finlanda

2. Danimarka

3. Islanda

4. Izraeli

5. Holanda

6. Suedia

7. Norvegjia

8. Zvicra

9. Luksemburgu

10. Zelanda e Re

11. Austri

12. Australi

13. Kanada

14. Irlanda

15. Shtetet e Bashkuara

16. Gjermania

17. Belgjika

18. Republika Çeke

19. Mbretëria e Bashkuar

20. Lituani

Në fund të listës është Afganistani në vendin e 137. Libani është një renditje më lart në vendin 136.

Pushtimi rus i Ukrainës i vuri të dyja vendet shumë në qendër të vëmendjes globale pasi u publikua raporti i vitit 2022.

Pra, ku qëndrojnë këto dy kombe, sipas sondazheve të fundit?

Në renditjen e këtij viti, Rusia është në vendin e 70-të dhe Ukraina në vendin e 92-të.