Stil jete

Kush më shumë se Mirza, vlen të ridëgjohet në Tetorin Rozë

Kush më shumë se Mirza, vlen të ridëgjohet në Tetorin

Në Tetorin Rozë kemi zgjedhur për të risjellë historinë frymëzuese të Mirza Alibegajt. Ish-basketbollistja e Tiranës rrëfeu në Podcastin e Mira Kazhanit, në fillim të këtij viti për kancerin në gji, një betejë serioze, por e kaluar me sportivitet dhe me shumë dashuri. Nga sportiviteti karakterizohet vetë si sportiste, kurse dashurinë e mori nga Niko, greku me të cilin fati e ritakoi pas 20 vitesh, pak kohë para se sëmundja të shfaqej.

Mirza nuk qau asnjëherë. I mblodhi forcat edhe përpara operacionit.

"Një ditë para se të shkoja në spital, i thashë: Niko më shih tani, por nesër kur të vij, do jem sikur ta bëj me sy. Se nuk e kam një anë të gjoksit", tregoi Mirza.

Sot gëzon shëndet të plotë. E ka kryer edhe kimioterapinë e fundit. Disa këshilla që dhe ajo vetë do donte t`i kishte zbatuar më me rigorozitet, vlejnë të ridëgjohen. Ndaj po e risjellim videopodcastin, duke iu uruar shëndet të gjitha grave dhe kontroll, kontroll, kontroll, jo vetëm në tetor!

Intervista me video e Mirza Alibegaj

Lexo intervistën e plotë