Stil jete

Kjo fjalë është çelsi për një marrëdhënie të lumtur

Kjo fjalë është çelsi për një

"Faleminderit." Një fjalë e thjeshtë që të bën të ndihesh mirë kur e dëgjon.

Pra, pse kaq shumë çifte e përdorin rrallë?

William James , një psikolog amerikan tha: Parimi më i thellë në natyrën njerëzore është dëshira për të qenë i vlerësuar.

Vlerësimi është një dhuratë që u bëjmë të tjerëve dhe që na kushton asgjë! Dhe dhënia e vetëm pak prej tij përmes komunikimit efektiv ndihmon në përmirësimin e marrëdhënies.

Pra, pse shumë prej nesh janë dorështrënguar kur bëhet fjalë për të treguar vlerësim? A jemi shumë të zënë? Shumë të drejtë? Apo thjesht shumë kokëfortë dhe emocionalisht jobujarë?

Në shtëpi, ne nuk e vlerësojmë - presim!

Ne themi gjëra të tilla si: "Nëse më do vërtet, duhet të bësh këtë”.

Ku është vlerësimi për të dashurit tanë? A prisni që ata të lajnë enët dhe të hedhin mbeturinat jashtë sepse është ”puna e tyre”? Të gjithë dëshirojnë mirënjohje për përpjekjet që bëjnë. Pra, tregoni pak vlerësim. Është një zakon shumë i lehtë për t'u marrë.

Përsëriteni. Përsëriteni. Përsëriteni.

Mbani mend: një herë nuk mjafton. Sa herë që nxjerrin plehrat, ju sjellin kafen tuaj, thuajini atë fjalë të fuqishme - "faleminderit".

Dini se çfarë duhet të anashkaloni.

Ka një anë tjetër për të treguar vlerësim. Është po aq e rëndësishme sa njohja verbale. Të dish se çfarë të komplimentosh është një gjë... por të dish se çfarë të anashkalosh është gjithashtu një mënyrë për të treguar dashuri.

William James dikur tha: "Arti i të qenit i mençur është arti i të diturit se çfarë duhet të anashkaloni." Ai kishte të drejtë.

Një person i mençur bën një hap prapa dhe shikon të gjithë situatën. Ata i lënë mënjanë nevojat dhe dëshirat e tyre për një moment dhe bëjnë hapësirë ​​për të parë edhe dëshirat dhe nevojat e tjetrit. Ata pyesin veten: Çfarë po ndodh këtu? Çfarë duam me të vërtetë të ndodhë?