Stil jete

Këshilla më e mirë për seksin mund të jetë më e vështira për t’u ndjekur

Këshilla më e mirë për seksin mund të jetë më

Nga Catherine Pearson/ Si një reporter që mbulon seksin dhe intimitetin, kaloj shumë kohë duke dëgjuar ekspertët që lartësojnë virtytet e komunikimit të hapur dhe të ndershëm. Për të bërë seks të mirë - dhe për të vazhduar të bëjnë seks të mirë me kalimin e kohës - çiftet duhet të jenë të gatshëm të flasin për të, thonë ata.

Por disa njerëz preferojnë të lënë marrëdhëniet e tyre sesa të bëjnë ato biseda, veçanërisht nëse gjërat në dhomën e gjumit nuk po shkojnë mirë, tha Jeffrey Chernin, një terapist martese.

Chernin thotë se mund të jenë stresuese ato biseda. Këtu janë disa sugjerime që mund të ndihmojnë.

Mund të jetë e mundur të zbutet tmerri, nëse i trajtoni me ndjeshmëri. Kur një partner thotë: "Duhet të flasim, personi tjetër ndihet sikur po shkon në zyrën e drejtorit".

Në vend të kësaj:

Përqendrohuni në zgjidhjen e problemeve së bashku.

Kjo do të thotë të thuash diçka si: "E di se sa e vështirë është për ne të flasim për këtë, por duhet ta diskutojmë".

Pastaj pyesni: "Çfarë mund të bëjmë për këtë?"

Përgatitni pyetje para kohe.

Të tilla si “Marrëdhënia jonë është vërtet e rëndësishme për mua dhe do të doja që seksi të ishte pjesë e saj (përsëri)".

Sillni disa gjëra pozitive në bisedë.

Ndoshta i thoni partnerit tuaj se ju pëlqen kur ai ju përqafon ose planifikon një natë romantike në qytet.


-