Stil jete

Katër gabimet e mëdha që mund të bësh pasi je tradhtuar

Katër gabimet e mëdha që mund të bësh pasi je tradhtuar

Të tradhtohesh është një nga përvojat më të dhimbshme. Është diçka që trondit themelet e besimit dhe sigurisë që keni ndërtuar me një person tjetër.

Ndjesia e të qenit i tradhtuar nga dikush që doni ka një tronditje fillestare që e bën të vështirë gjykimin.

Reagimet e para, pas tradhtisë janë moment kyç pasi ato do të ndikojnë në mënyrën se si do të shëroheni më vonë nga kjo histori.

Pra, për t'ju ndihmuar të shmangni përkeqësimin e situatës ose të bëni diçka për të cilën mund të pendoheni më vonë, terapisti i certifikuar, i seksit Marty Klein ka zbuluar gabimet më të mëdha që mund të bëni.

Marrja e vendimeve të mëdha

Pas zbulimit të një të vërtete tronditëse si kjo, është një reagim i zakonshëm për të marrë një vendim të menjëhershëm. Megjithatë, sipas Marty në Psychology Today, kjo nuk është mënyra më e mire.

“Askush nuk duhet të marrë një vendim të rëndësishëm kur është vërtet i mërzitur”, thotë ai. “E megjithatë, çdo ditë, njerëzit në agoni për pabesinë marrin vendime të rëndësishme. Ata 'e dinë' se duan një divorc. Ata 'duhet' t'u tregojnë fëmijëve. Apo kontaktojnë partnerin e asaj apo atij me të cilin partneri i ka tradhtuar.

Në vend të kësaj, merrni kohë për të menduar dhe sistemuar ndjenjat tuaja përpara se të filloni ndonjë lëvizje të madhe.

Përdorimi i internetit për të gjetur mbështetje

Në botën e sotme, ne shpesh hyjmë në internet në kohë telashesh për të gjetur të tjerët në një pozicion të ngjashëm. 'Pabesia mund të jetë aq destabilizuese saqë të tradhtuarit shpesh kërkojnë një shpjegim për t'i ndihmuar ta kuptojnë atë (sikur të ishte një sëmundje), - shpjegon Marty.

‘Uebsajtet që duket së gjejnë shkakun e tradhtisë me fjalime të gjata mbi «mashtruesit», «manipuluesit» dhe «abuzuesit emocionalë» janë si buka e ndenjur emocionale për të uriturit—jo ideale, por në dukje më mirë se asgjë.

Mundohuni të mos kërkoni këshilla nga ata që po luftojnë vetë me dhimbjen, pasi kjo mund të ndikojë në emocionet tuaja.

Duke kërkuar detajet

Kuptohet, pas tradhtisë, do të keni pyetje për partnerin tuaj. Po a jeni gati ta dëgjoni këtë informacion?

“Të tradhtuarit duhet të dinë gjëra të tilla në mënyrë që të fillojnë të bëjnë pyetje, të vlerësojnë marrëdhënien dhe të mendojnë për atë që duan”, shpjegon ai. “I tradhtuari nuk ka nevojë të dijë se cilat sallone masazhi, cilat faqe interneti, çfarë muzike, restorantesh dhe veshjesh të brendshme, apo saktësisht sa herë dhe në cilat pozicione ka ndodhur tradhtia”.

Mendimi bardhezi

“Sapo zbulohet tradhtia, ka një instinkt të fuqishëm për të demonizuar tradhtarin – për të vendosur se ata janë “gënjeshtar” (një cilësi e lindur, më shumë se një sjellje) dhe për të mohuar çdo vlerë, nga çdo sjellje e tyre, e mirë, në të kaluarën”, Marvin. thotë.

Ndërsa njerëzit mund të mos e besojnë, shumë nga ata që tradhtojnë e duan partnerin e tyre dhe ata që gënjejnë për tradhtinë shpesh janë të sinqertë në aspekte të tjera.

Sipas Marvinit, zbërthimi i një marrëdhënieje në një veprim negativ 'krijon vuajtje të tmerrshme dhe të panevojshme për të tradhtuarit'.