Stil jete

Humbja e peshës: Çfarë duhet të dini për rregullin me '10,000 hapa'

Humbja e peshës: Çfarë duhet të dini për rregullin me

Çfarë është kaq unike për të ecur 10,000 hapa në ditë? Pse janë vetëm 10,000 hapa? Po sikur të ecni më pak? Po sikur të ecni më shumë? Cila është baza e këtij rregulli?

Këto pyetje mund t'ju kenë ardhur në mendje kur dikush ju sugjeroi të ecni 10,000 hapa në ditë.

Nga disa teknika të humbjes së peshës, ecja konsiderohet të jetë një metodë stërvitjeje me ndikim të ulët, e cila është e lehtë për t'u bërë, nuk ka nevojë për shpenzime monetare dhe mund të bëhet nga njerëz të të gjitha grupmoshave. Nuk ka një ritëm të veçantë të ecjes, kështu që njerëzit mund të ecin sipas ritmit të tyre. Ecja nuk kërkon një organizim luksoz; ju mund të ecni në tarracë, kopsht ose një rrugë të zbrazët.

Ja çfarë duhet të dini

A mund të humbni peshë duke ecur 10000 hapa në ditë?

Është e mundur! Por nuk mund të përjashtohet as pamundësia.

Ndikimi i një ushtrimi ose një stërvitjeje ndryshon nga individi në individ. Një person mund të humbasë peshë vetëm duke ecur 1000 hapa në ditë, ndërsa një personi tjetër mund të ketë nevojë për 1000 hapa shtesë për të njëjtin rezultat.

Çfarë përfitimesh të tjera i ofron trupit tonë ecja?

Ecja përmirëson shëndetin e përgjithshëm të trupit.

Përmirëson shëndetin kardiovaskular dhe parandalon ose vonon shfaqjen e sëmundjeve të zemrës, presionit të lartë të gjakut, diabetin dhe sëmundje të tjera

Ajo përmirëson qëndrueshmërinë e muskujve dhe shëndetin e kockave.

Ecja herët në mëngjes i siguron trupit një sasi të mjaftueshme të dritës së diellit për të sintetizuar vitaminën D.

Largon stresin dhe përmirëson jetën tuaj shoqërore

Çfarë thonë studimet kërkimore?

Studiuesit kanë përgjigje të përziera për këtë.

Ndërsa shumë studime kërkimore flasin për përfitimet shëndetësore të ecjes për 10,000 hapa në ditë, disa të tjerë kanë thënë se ecja në gjysmën e saj mund të japë gjithashtu këtë përfitim.

Një studim i Shkollës Mjekësore të Harvardit ka zbuluar se ecja me 4400 hapa në ditë ul rrezikun e vdekjes tek gratë.