Stil jete

Çfarë i ndodh trupit kur ndalon së veshuri mbathje?

Çfarë i ndodh trupit kur ndalon së veshuri mbathje?

Duhet ta kesh dëgjuar se ka shumë përfitime të qëndruarit pa mbathje, gjatë ditës, natës dhe sidomos gjatë palestrës. Çfarë konkretisht? Përfitime të të gjitha llojeve, që nga rehatia, tek të dukurit më bukur apo edhe tek qarkullimi më i mirë i gjakut.

Shmang vuajtjen nga Kandida dhe infeksione të tjera

Çfarë i ndodh trupit kur ndalon së veshuri mbathje?

Kandida gjendet në 20% të grave. Edhe pse disa mund të mos përjetojnë kurrë ndonjë simptomë, infeksioni qëndron aty. Për shkak se pambuku ruan lagështinë dhe krijon një zonë perfekte për rritjen e baktereve, mosveshja e mbathjeve e ul riskun për t`u prekur nga Kandida.

Nuk e vret mendjen se çfarë duhet të veshësh

Çfarë i ndodh trupit kur ndalon së veshuri mbathje?

Nëse nuk vesh fare mbathje, atëherë nuk do të duket asnjë tegel në pantallonat apo fundin e ngushtë. Pa mbathje fare është më mirë (për t`u dukur) bukur nga çdo zgjidhje tjetër me bokse apo tanga, nga të cilat gjithmonë duket diçka.

Më pak refluks

Çfarë i ndodh trupit kur ndalon së veshuri mbathje?

Rrobat e ngushta dhe zakonisht të brendshmet, mund të shtyjnë barkun lart, kjo krijon presion në stomak, nxit prodhimin e aciditetit dhe çon në urth. Ky problem shëndetësor është i zakonshëm në mesin e të rriturve 20-30-vjeçarë, mosveshja e mbathjeve mund të ulë mundësinë e këtij problemi.

Më pak sekrecione vaginale

Çfarë i ndodh trupit kur ndalon së veshuri mbathje?

Mbathjet nxitin shkarkimet vaginale si pasojë e fërkimit dhe të qenit e izoluar përgjatë gjithë ditës dhe natës.

Shmang aromën e keqe

Çfarë i ndodh trupit kur ndalon së veshuri mbathje?

Mungesa e të brendshmeve e lejon djersën të avullojë dhe si pasojë shmang erën e keqe. Kjo vlen sidomos gjatë palestrës kur edhe djersitja është më e madhe.

Përmirëson qarkullimin e gjakut

Çfarë i ndodh trupit kur ndalon së veshuri mbathje?

Veç rehatit, thuhet se ndihmon edhe qarkullimin e gjakut. Mbathjet sidomos të ngushta, mund të ulin qarkullimin e gjakut. Kjo sjell siklet dhe dhimbje (sikur të shpon gjilpëra) të cilat veç heqja e të brendshmeve mund t`i lehtësojë.

Zona e bikinit do të jetë më e sigurt

Pjesët tuaja intime janë bërë prej indeve delikate. Të brendshmet që përbëhen nga materiale jocilësore dhe prerje e ngushtë  mund të irritojnë, dëmtojnë dhe krijojnë infeksion në pjesën e bikinit.

Të njëjtat përfitime ka edhe tek burrat, madje mendohet se ata i ndihmon edhe për mbajtjen e shëndetshme të sistemit riprodhues.