Stil jete

Çfarë është ‘Dita e Galentinit’ dhe pse të gjithë duhet ta festojmë?

Çfarë është ‘Dita e Galentinit’ dhe pse

A keni dëgjuar ndonjëherë për Ditën e Galentinit? Nuk është e njëjta gjë me Shën Valentinin. Galentini është një ditë para festës së të dashuruarve, festohet në 13 shkurt dhe pak e njohin si ditë.

E para herë që u shfaq ky term ishte në filmin “Parks and Recreation” dhe ishte protagonistja, Leslie Knope, ajo që i dha jetë kësaj dite.

Kjo është një ditë plotësisht dedikuar miqësisë. Jo atyre të zakonshëm. Kjo është një ditë që u dedikohet miqve që kanë qenë aty për gjithë jetën dhe që kurrë nuk do largohen.

Shërben për t’u treguar miqve dashuri dhe afeksion, gjë që fatkeqësisht e bëjmë gjithnjë e më pak gjatë pjesës tjetër të vitit.

Çdo 13 Shkurt, le të lëmë burrat, të dashurit apo partnerët në shtëpi dhe të takohemi për të festuar Ditën e Miqve të vërtetë.

Po, edhe në këtë ditë mund të bëhen dhurata.

Ky vit iku, por mbaje mend për vitin tjetër.