Stil jete

Çfarë duhet të bëni nëse fluturimi juaj anulohet?

Çfarë duhet të bëni nëse fluturimi juaj anulohet?


Kur udhëtoni me aeroplan, rrezikoni që fluturimi juaj të anulohet ose vonohet.

Tomasz Paëliszyn, një ekspert i udhëtimit tregon hapat thelbësorë që duhet të ndërmerrni kur fluturimi juaj anulohet.

Si të zbuloni nëse fluturimi juaj është vonuar apo anuluar

Linjat ajrore shpesh do t’ju njoftojnë për vonesat dhe anulimet me email, mesazh, nëse jepni informacionin e duhur të kontaktit kur rezervoni.

Gjëja e parë që duhet të bëni kur zbuloni se fluturimi juaj është anuluar është të kontaktoni linjën ajrore.

Pawliszyn rekomandon të telefononi ndërsa jeni në radhë në tavolinën e shërbimit të klientit në aeroport. Por këshilla e tij më e madhe është të përpiqet të rezervohet menjëherë në një fluturim tjetër, edhe nëse është me një linjë ajrore tjetër.

Henderson sugjeron ta çoni më tej duke kontaktuar linjën ajrore në mediat sociale.
Henderson shtoi se është e rëndësishme të mbani mend se nëse një linjë ajrore anulon fluturimin tuaj, ju keni të drejtë ligjore për një rimbursim të plotë, i cili përfshin çmimin e biletës, taksat, tarifat e bagazheve, tarifat shtesë dhe tarifat ndihmëse.

Pasagjerët duhet ta marrin atë rimbursim brenda shtatë ditëve të punës nëse kanë paguar me kartë krediti dhe brenda 20 ditëve nëse kanë paguar me para para.