Stil jete

Çfarë do të thotë në të vërtetë të jesh ‘pozitiv dhe negativ i seksit’

Me shumë mu

Çfarë do të thotë në të vërtetë

ndësi, ju e keni hasur shumë shpesh termin "pozitiv për seksin", por nuk keni hyrë në thellësi për të kuptuar thelbin e tij. Konkretisht pozitiviteti seksual thotë se seksi mund të jetë një gjë pozitive në jetën e një personi.

Megjithatë, më shumë sesa thjesht, pozitiviteti seksual është ideja që njerëzit duhet të kenë hapësirë ??për të mishëruar, eksploruar dhe mësuar rreth seksualitetit dhe gjinisë së tyre pa gjykim ose turp, thotë edukatorja seksuale me bazë në Teksas, Goody Howard.

"Ai përfshin të qenit jogjykues dhe respektues në lidhje me diversitetin e seksualitetit dhe shprehjeve gjinore, për sa kohë që ka pëlqim," thotë terapistja dhe edukatorja e seksualitetit, Aida Manduley.

A është e mundur të jesh ‘negative e seksit’?

Normal që po.

Në fakt, është një bast i sigurt që nëse nuk punoni në mënyrë aktive për t'u bërë pozitiv i seksit, ju jeni negativ i seksit.

Sidoqoftë, mos e merrni personalisht. Nuk jeni ju, saktësisht, është shoqëria.

Howard shpjegon, "Negativiteti seksual është ngulitur në mënyrën se si funksionon e gjithë shoqëria jonë."

"Negativiteti seksual po u thotë vajzave të veshin më shumë rroba edhe ditën më të nxehtë para se të dalin nga shtëpia," thotë Howard."

Shembuj të tjerë të negativitetit seksual përfshijnë:

- Dhunë ndaj punonjësve të seksit, grave trans dhe grave

- Edukim seksual vetëm i abstinencës dhe edukim seksual që mëson vetëm për seksin riprodhues

- Krahasimet "vajzë e mirë" dhe "vajzë e keqe"

Tiranapost.al