Stil jete

Familja kalon 48 orë në natyrë për shkak të Google Maps, duhet të jetë një mësim për të gjithë

Familja kalon 48 orë në natyrë për shkak të Google

Google Maps është një softuer i jashtëzakonshëm që mund ta bëjë përvojën pas timonit shumë më të sigurt dhe të lehtë. Por një familje prej katër anëtarësh nga Australia mësoi në mënyrën më të keqe se navigimi i ofruar nga Google Maps nuk është gjithmonë i përsosur.

27-vjeçarja Darian Aspinall po udhëtonte me fëmijët e saj dy dhe katër vjeç dhe nënën 50-vjeçare nga Queensland në Adelaide.

Menjëherë pas kësaj, familja katër anëtarëshe nuk mund të kontaktohej më, duke çuar në një kërkim masiv të nisur nga autoritetet lokale për të gjetur automjetin.

Siç rezulton, shoferja po përdorte Google Maps për të marrë udhëzime kthesë pas kthese për në destinacionin në Adelaide. Aplikacioni i navigimit e nxori shoferen nga autostrada dhe e udhëhoqi atë në një rrugë të panjohur.
Automjeti përfundimisht u bllokua në mes të askundit, ku sinjali i celularit nuk ishte i disponueshëm. Familja vendosi të shkonte në këmbë për të kërkuar ndihmë, por pasi ecën për orë të tëra, vendosën të kthehen te makina për të pritur që dikush t’i gjejë.

48 orë më vonë, një helikopter vuri re katër persona që po kërkonin ndihmë duke përdorur rrobat e tyre.

Familja përfundimisht u shpëtua, me policinë që zbuloi se Google Maps ishte ai që e dërgoi shoferin në rrugën e panjohur.

Sigurisht, është e lehtë të fajësosh Google Maps për sugjerimin e një rruge të keqe, por nga ana tjetër aplikacioni po sugjeronte rrugën më të shpejtë për në destinacion. Është tërësisht në dorën e shoferit të vendosë nëse një rrugë e caktuar mund të përdoret apo jo, veçanërisht sepse vetë Google Maps nuk e ka idenë se çfarë automjeti po drejtojnë në radhë të parë dhe nëse një rrugë është e përshtatshme apo jo.

Si rekomandim i përgjithshëm, nëse një rrugë e sugjeruar nga aplikacioni i navigimit duket e rrezikshme, shoferi duhet të ndjekë rrugën më të sigurt.