Stil jete

Cila është temperatura ideale e ajrit në dhomën e gjumit

Cila është temperatura ideale e ajrit në dhomën e gjumit

Disa faktorë mund të ndikojnë në gjumë dhe një prej tyre është temperatura në dhomën ku flini.

Një studim zbuloi se temperatura e trupit zvogëlohet gjatë të ashtuquajturës faza e natës e gjumit dhe rritet gjatë fazës së zgjimit.

Ulja e temperaturës në dhomën tuaj disa orë para gjumit mund të fillojë procesin e ftohjes së trupit tuaj, gjë që mund t’ju ndihmojë të flini.

Temperatura optimale për të fjetur konsiderohet të jetë 18.3 gradë Celsius.

Në pranverë dhe vjeshtë ju mund ta arrini këtë duke hapur dritaren. Ndërsa në verë mund t’ju nevojitet kondicioneri.