Stil jete

Aroma juaj ndryshon kur jeni të stresuar, por këtë e dallojnë vetëm qentë

Aroma juaj ndryshon kur jeni të stresuar, por këtë e

Prej kohësh besohet gjerësisht se qentë mund të dallojnë emocionet nga nuhatja. Tani shkencëtarët në Mbretërinë e Bashkuar kanë vërtetuar se në fakt është hunda e qenit që e di.

Stresi akut ndryshon përbërjet që gjenden në djersën dhe frymëmarrjen e njeriut, ka treguar hulumtimi. Për eksperimentin e ri, katër qenve iu prezantuan mostrat e djersës dhe frymëmarrjes të mbledhura nga vullnetarë njerëzorë – para dhe pasi njerëzve iu dha një ushtrim i vështirë matematikor.

Aroma juaj ndryshon kur jeni të stresuar, por këtë e

Qentë ishin në gjendje të zbulonin me një saktësi më të madhe se cilat mostra erdhën nga më parë dhe cilat nga më pas.

"Ky studim ofron dëshmi të mëtejshme të aftësive të jashtëzakonshme të 'mikut më të mirë të njeriut'", tha autorja e studimit, psikologia e kafshëve Clara Wilson.