Stil jete

Amerikanët thonë se këto 3 gjëra përcaktojnë pasurinë

Amerikanët thonë se këto 3 gjëra përcaktojnë

Çfarë ju bën të supozoni se dikush është i pasur?

Shumica e njerëzve pajtohen. Të shijosh përvojat, të mos kesh stres për paratë dhe të kesh një ekuilibër të shëndetshëm punë-jetë janë të gjitha më kuptimplotë sesa të kesh gjëra materiale, të kesh më shumë para se bashkëmoshatarët, sipas Charles Schëab një ekspert ekonomie në SHBA.

Këtu janë tre gjëra që kanë më shumë rëndësi për njerëzit kur bëhet fjalë për përcaktimin e pasurisë, sipas një studimi të fundit

1. Shijimi i përvojave mbi zotërimin e gjërave të këndshme

Do të doje më mirë të eksploronit një qytet të ri me familjen tuaj apo të drejtoni një makinë të shtrenjtë? Pasuri do të thotë të shijosh më shumë përvoja sesa të zotërosh gjëra të këndshme sipas 70% të amerikanëve, zbuloi Schëab.

Të kesh kohë për të provuar gjëra të reja ose për të bërë atë që tashmë e do, mund t’ju ndihmojë të ndiheni të përmbushur dhe të kënaqur edhe nëse nuk është një aktivitet që njerëzit e pasur po bëjnë si turizmi në hapësirë. Varet nga ju që të gjeni gjërat që ju pëlqejnë dhe nëse kjo është diçka që nuk mund ta përballoni domosdoshmërisht ta bëni shpesh, merrni parasysh se çfarë është ajo gjë që ju sjell gëzim.

2. Nuk ka nevojë të stresoheni për të pasur më shumë para se njerëzit që njihni

70% e amerikanëve thonë se të kesh mjaftueshëm para për të lehtësuar çdo stres në jetë është më kuptimplotë sesa të kesh më shumë para se sa bashkëmoshatarët.

Të kesh akses në më shumë kapital mund të ndihmojë të heqësh qafe stresin e parave. Por përtej plotësimit të nevojave tuaja bazë, më shumë para nuk do t’ju sjellin automatikisht paqe mendore.

3. Të kesh një ekuilibër të shëndetshëm punë-jetë mbi maksimizimin e fitimeve

Në një botë të përsosur ju mund të keni një punë që paguhet mirë dhe ju jep një ekuilibër të mirë punë-jetë . Megjithatë, duke zgjedhur mes të dyjave, 69% e amerikanëve thonë se një ekuilibër i shëndetshëm punë-jetë do të thoshte më shumë për ta sesa maksimizimi i fitimeve të tyre kur bëhet fjalë për përcaktimin e pasurisë.