Stil jete

7 filma që mund t’i shihni nëse ju pëlqen mitologjia greke

7 filma që mund t’i shihni nëse ju pëlqen mitologjia greke

Për shekuj, mitologjia greke ka frymëzuar libra, filma, piktura dhe ka pasur një prani në pothuajse çdo fushë të përpjekjeve njerëzore, kështu që nuk është çudi që Hollivudi ende sot e kësaj dite prodhon filma të frymëzuar ose të bazuar në të. Edhe Universi Marvel ka ADN-në greke të ngulitur në heronjtë e tij dhe udhëtimet e tyre. Perënditë, perëndeshat dhe gjysmëperënditë grekë kanë ndërvepruar me imagjinatën tonë për shekuj me radhë.

Më poshtë keni 7 filma që mund t’i shihni nëse ju pëlqen mitologjia greke:

Black Orpheus (1959)

7 filma që mund t’i shihni nëse ju pëlqen mitologjia greke

‘Troy’ (2004)

7 filma që mund t’i shihni nëse ju pëlqen mitologjia greke

Clash of the Titans (1981)

7 filma që mund t’i shihni nëse ju pëlqen mitologjia greke

Clash of the Titans (2010)

7 filma që mund t’i shihni nëse ju pëlqen mitologjia greke

Hercules (1997) i animuar

7 filma që mund t’i shihni nëse ju pëlqen mitologjia greke

Percy Jackson and the Olympians: The Lightning Thief (2010)

7 filma që mund t’i shihni nëse ju pëlqen mitologjia greke

Immortals (2011)

7 filma që mund t’i shihni nëse ju pëlqen mitologjia greke

Tiranapost.al