Stil jete

6 tendenca të dizanjit të shtëpisë që do të zhduken në 2022

6 tendenca të dizanjit të shtëpisë që do të

2022 do të sjellë ndryshime në dizanjin e shtëpisë tonë. Gjatë këtij viti do të guxojmë më shumë në zgjedhjen e ngjyrave, mobiljeve madje edhe hapsirave në shtëpi. Cilat janë tendencat e modës që do të fillojnë të zëvendësohen me trendet e 2022 për dizanjin e brendshëm të shtëpisë apo apartamentit tonë?

Hapsirat e pandara në dhomat e mëdha si kuzhina, dhoma e ndenjes

6 tendenca të dizanjit të shtëpisë që do të

Planet e dhomës së hapur dikur u rritën në masë në botën e dizajnit të brendshëm të shtëpive, por Zac Houghton, një ekspert ndërtimi dhe CEO i kompanisë Loftera , tha për Insider se trendi mund të ndryshojë.

"Shumë njerëz mësuan gjatë pandemisë se ndoshta kuzhina juaj, zyra e shtëpisë , zona e ngrënies, dhoma e madhe dhe dhoma e ndenjes nuk duhet të jenë të gjitha të njëjta," tha ai. "Në fund të fundit, mungesa e privatësisë çon në mungesë funksionaliteti."

Dhomat me hapësira të hapura mund të kërkojnë të gjejnë mënyra për të shtuar disa ndarje përmes mureve ose ndonjë formë tjetër.

Mobiljet me cilësi të dobët do të jenë më pak në modë

6 tendenca të dizanjit të shtëpisë që do të

"Unë mendoj se ne do të blejmë gjithnjë e më pak mobilje të cilësisë së ulët në vitet e ardhshme. Dhomat tona tani përqendrohen në pasjen e mobiljeve me përdorim të përditshëm shumëfunksional dhe njerëzit po i personalizojnë ato për të ofruar hapësira jetese fleksibël dhe përshtatëse," tha Stone Wizards, themeluesi i kompanisë countertop-projektimit dhe -installation.

Raftet e hapura do të zëvendësohen

6 tendenca të dizanjit të shtëpisë që do të

Andra DelMonico, një shkrimtare e dizajnit të shtëpisë për Trendey, tha: "Gjatë dy viteve të fundit, njerëzit kanë kaluar më shumë kohë në shtëpi dhe kanë përdorur vërtet kuzhinat e tyre.

"Është bërë shumë e qartë se raftet e hapura nuk funksionojnë dhe thjesht përfundojnë të duken më të rrëmujshme dhe të çrregullta, ndërsa gjithashtu mungon kapaciteti i ruajtjes së produkteve."

Aspiratorët e mëdhenj dhe të ekspozuar të kuzhinës po fillojnë të kenë më pak popullaritet

6 tendenca të dizanjit të shtëpisë që do të

“Aspiratorët tradicionalë të kuzhinës në stilin e restorantit do të vazhdojnë të zhduken në vitin 2022 pasi individët zgjedhin pamje më të pastër dhe të fshehur”, tha Adam Meshberg, themeluesi dhe CEO i Meshberg Group. Aspiratorët e kuzhinës tani do të jenë të profilit të ulët dhe do të bëhen një me pjesën tjetër të kuzhinës.

Ngjyra gri po i afrohet fundit të dekadës së saj

6 tendenca të dizanjit të shtëpisë që do të

"Skemat e ngjyrave vijnë dhe shkojnë, por zakonisht kanë një shpëtim sepse pëlqehen nga masa e njerëzve prej rreth një dekade. Ngjyrës gri po i vjen fundi i dekadës," tha DelMonico për Insider. “Njerëzit po lodhen nga ngjyrat neutrale si e bardha, bezha dhe grija”. Këtë vit ngjyrat e guximshme dhe dramatike do të jenë më në modë.

Format e rumbullakëta janë trendi i vitit

6 tendenca të dizanjit të shtëpisë që do të

Forma të ndryshme japin dhe krijojnë atmosfera të ndryshme, dhe Houghton tha për Insider se mund të presim të shohim më të rrumbullakëta në të gjithë shtëpinë.

Tiranapost.al