Stil jete

6 sinjalet që tregojnë se ajo që ke blerë është ‘fake’

6 sinjalet që tregojnë se ajo që ke blerë është

Vetëm në vitin 2019 u tregtuan 509 miliardë dollar produkte ‘fake’, pra jo origjinale.

Nëse edhe ti bën pjesë në grupin që e ke të vështirë të dallosh një produkt të kopjuar nga origjinali, hidhi një sy detajeve që bëjnë diferencën.

6 sinjalet që tregojnë se ajo që ke blerë është

Produkti që nuk është original nuk ka detaje të kontaktit të kompanisë që e ka prodhuar.

6 sinjalet që tregojnë se ajo që ke blerë është

Produktit i mungojnë aksesorët. Si për shembull një iPhone pa kufje, pa karikues, është domosdoshmërisht fake.

6 sinjalet që tregojnë se ajo që ke blerë është

Ekrani i iPhone-it original është më i errët kur ndizet për herë të parë. Kurse telefonat fake kanë ndriçim të lartë që në fillim.

6 sinjalet që tregojnë se ajo që ke blerë është

Pozicionimi i shkronjave. Nike, Balenciaga dhe çdo markë tjetër i ka shkronjat të vendosura ekzaktësisht në të njëjtin vend.

6 sinjalet që tregojnë se ajo që ke blerë është

Kufjet e iPhone për shembull mund t`i kuptosh që pa e hapur kutinë. Nga pas, ato origjinalet kanë të shkruar një fjali, atë tipiken që çdo produkt i Apple e ka. Në kufjet imitim, nuk shkruhet asgjë.

6 sinjalet që tregojnë se ajo që ke blerë është

Sërish tek kufjet. Detaje të tjera, t`i shpjegon fotoja.