Stil jete

6 arsye pse shakatë me partnerin janë të shëndetshme për një lidhje

6 arsye pse shakatë me partnerin janë të shëndetshme
Normalisht, nuk do të bënim shaka me një të panjohur ose me dikë që mezi e njohim sepse tallemi vetëm me njerëzit që duam dhe u besojmë. Ideja e një shakaje me personin që dashuron nuk supozohet të jetë e ashpër, si një fyerje, por në fakt një mënyrë për të treguar dashuri në mënyrë të pastër.

Një artikull i Bright Side tregon pse lojërat në një marrëdhënie e bëjnë atë më të shëndetshme dhe argëtuese.

1. Mund të reduktojë stresin.

6 arsye pse shakatë me partnerin janë të shëndetshme

Mund ta keni dëgjuar shprehjen "E qeshura është ilaçi më i mirë", dhe me të vërtetë është. Janë bërë shumë kërkime mbi lidhjen midis të qeshurës dhe stresit dhe vërtetë që mund qetësojë aq sa meditimi për trupin dhe mendjen tuaj.

2. Ndërtoni një lidhje më të mirë.

6 arsye pse shakatë me partnerin janë të shëndetshme
Me siguri ju dhe partneri keni pseudonime të veçanta ose dhe qesharake për njëri-tjetrin që të tjerët jashtë lidhjes suaj nuk i kuptojnë. Kjo është ajo që i bën çiftet të krijojnë një lidhje më të fortë, sepse bëhet gjuha e tyre, unike dhe sekrete.

Kur çiftet krijojnë gjuhën e tyre ata tregojnë mirëkuptim mes njëri-tjetrit dhe ndajnë një mënyrë të menduari, gjë që rrit përvojat pozitive së bashku duke rritur edhe të qeshurat dhe gëzimet.

3. Sistemi juaj imunitar forcohet.

6 arsye pse shakatë me partnerin janë të shëndetshme
Shakatë me njëri-tjetrin çojnë në të qeshur së bashku, dhe e qeshura çon në një sistem imunitar më të fortë që ju bën më pak të prekshëm ndaj ftohjes. Mund të qetësojë tensionin, t'ju lidhë me partnerin dhe t'ju ndihmojë të largoni zemërimin dhe ankthin gjatë një zënke.

Shkenca që qëndron pas të qeshurës në një marrëdhënie është se ajo mund të "përmirësojë funksionin imunitar duke rritur aktivitetin kardiovaskular", kështu që është koha të talleni me modelin e ri të flokëve të partnerit tuaj sot!

4. Çon në tërheqje më të madhe.

6 arsye pse shakatë me partnerin janë të shëndetshme
Çiftet priren të jenë më të kënaqur në marrëdhënie dhe të kenë tërheqje më të fortë kur tallen me njëri-tjetrin. Duke vënë në dukje me shaka të metat e njëri-tjetrit, ata mund të jenë më të afërt dhe intimiteti i tyre rritet.

Por është e rëndësishme të theksohet se mënyra se si tallen me njëri-tjetrin duhet të bëhet në mënyrë të ngjashme. Përndryshe, nëse një person ka bezdi të qeshni me të, atëherë kjo mund t'i bëjë të mos i besojnë partnerit.

5. Të çon në argumente më të mira.

6 arsye pse shakatë me partnerin janë të shëndetshme
Çdo çift ka debate, është e pashmangshme dhe krejtësisht normale deri në një masë. Tallja me njëri-tjetrin gjatë një debati dhe shtimi i të qeshurave pa qenë i pasjellshëm ose keqdashës, mund të çojë në zgjidhje më të mirë të debatit.

Për një person në ankth gjatë një zënke, përdorimi i shakave të brendshme dhe bërja e komenteve qesharake e është e mirë dhe si rezultat, bashkon më shumë çiftin.

6. Krijon një marrëdhënie më të shëndetshme.

6 arsye pse shakatë me partnerin janë të shëndetshme
Mënyra e përsosur për t’i vënë në dukje partnerit kur e ka gabim është me shaka, kjo ju ndihmon të përqendroheni te problemet dhe t'i zgjidhni ato në mënyrë miqësore. Në përgjithësi, vetëm duke vënë në dukje një çështje do ta ndihmojë partnerin tuaj të kuptojë se diçka ju shqetëson. Në këtë mënyrë, ju do të jeni në gjendje të flisni për këtë pa pasur nevojë të filloni një grindje.