Stil jete

5 teknika masazhi për të qetësuar një grua shtatzënë

5 teknika masazhi për të qetësuar një grua
Shtatzënia mund të jetë e lodhshme për disa, nga dhimbjet e trupit dhe stresi fizik deri te ndryshimet e shpeshta emocionale.

Por partneri, familja dhe miqtë mund ta ndihmojnë shumë nënën e ardhshme edhe duke i bërë një masazh qetësues. Kjo sepse sipas hulumtimeve, masazhi prenatal mund të bëjë më shumë sesa të ndihmojë gratë shtatzëna të relaksohen, kur bëhet siç duhet, mund të sjellë edhe përfitime të tjera shëndetësore.

Më poshtë janë disa këshilla masazhi që mund t'i ndihmojnë ato.

1. Si fillim sigurohuni që ajo të jetë në një pozicion të rehatshëm

5 teknika masazhi për të qetësuar një grua

Nënat në pritje duhet të shmangin shtrirjen në shpinë gjatë një masazhi. Pesha e foshnjës dhe mitra mund të shtypin enët e gjakut në atë pozicion dhe kjo mund të çojë në ulje të furnizimit me gjak në placentë.

Do të jetë më e sigurtë dhe më e rehatshme nëse do të jetë shtrirë në anë me jastëkë ku mbështet kokën, barkun dhe këmbët. Ajo gjithashtu mund të provojë të ulet në gjunjë ose në dysheme, ndërsa mbështet krahët në shtrat ose në një top ushtrimesh.

2. Masazhoni qafën dhe shpatullat për të lehtësuar stresin dhe tensionin

5 teknika masazhi për të qetësuar një grua

Gjatë shtatzënisë, shpina dhe qafa janë nën tendosje të madhe pasi përpiqen të përshtaten me ndryshimin në qendrën e gravitetit të trupit. Muskujt gjithashtu mund të lëndohen, por ka teknika për të reduktuar stresin dhe tensionin.

Filloni duke vendosur njërën nga duart mbi shpatullën e saj, veçanërisht në vendin ku supi takohet me qafën. Ngadalë rrëshqitni dorën deri në bazën e kafkës së saj, më pas rrëshqiteni përsëri poshtë te shpatullat e saj në drejtim të jashtëm. Për të balancuar, bëni të njëjtën gjë në anën tjetër me dorën tjetër.

Mund të ushtroni presion në zonat ku ndjeni se muskujt janë të shtrënguar dhe gjithashtu mund të drejtoni duart lart e poshtë krahëve të saj si pjesë e masazhit.

3. Masazhoni kokën

5 teknika masazhi për të qetësuar një grua

Vendosini duart rreth kokës së mamasë së ardhshme, diku pas veshëve të saj.

Pastaj lëvizini butësisht në lëvizje rrethore. Mund t'i lëvizni ato lart nëpër flokët e saj dhe poshtë drejt qafës. Përdorni gishtat për të ushtruar presion të butë në lëkurën e kokës.

Angazhimi në masazh prenatal mund të jetë shumë i mirë për lidhjen dhe ndërgjegjësimin e çiftit për njëri-tjetrin.

4. Fërkoni të dyja anët e shtyllës kurrizore për të lehtësuar muskujt e lodhur

5 teknika masazhi për të qetësuar një grua

Goditjet në rritje të foshnjës mund të shkaktojnë dhimbje shpine dhe ky masazh mund të ndihmojë në sigurimin e rehatisë. Ndërsa nëna e ardhshme është e shtrirë në anën vendosni duart në të dyja anët e shtyllës kurrizore. Më pas fërkojeni butësisht lart e poshtë shpinën e saj duke përdorur bazën e duarve ose gishtin e madh.

Një masazh i shpinës mund të sjellë edhe përfitime të tjera përfshirë rregullimin e hormoneve, zvogëlimin e rreziqeve të ënjtjes, përmirësimin e qarkullimit të gjakut dhe cilësinë më të mirë të gjumit.

5. Masazhojini këmbët për të ndihmuar në lehtësimin e dhimbjes dhe ënjtjes

5 teknika masazhi për të qetësuar një grua

Një nga ndryshimet që ndodh në trupin e gruas gjatë fazës së shtatzanisë është ulja e vëllimit të gjakut. Si rezultat qarkullimi drejt këmbëve bëhet i ngadaltë dhe kjo mund ta rrezikojë gruan shtatzënë për mpiksje gjaku. Ushtrimi i tepërt i presionit në këmbë mund të shpërndajë një mpiksje dhe të çojë në komplikime.

Mënyra më e mirë për të masazhuar këmbët është duke i fërkuar lart e poshtë me pëllëmbën e dorës. Gjithashtu mund t'i fërkoni këmbët me duar dhe të përdorni gishtat e mëdhenj për të bërë rrathë të butë pranë kyçeve dhe thembrave. Tërheqja e butë e gishtërinjve të këmbëve ose fërkimi i gishtërinjve midis tyre gjithashtu mund të jetë relaksuese.