Stil jete

4 zakone të natës që fshehtas po e përkeqësojnë ankthin tuaj

4 zakone të natës që fshehtas po e përkeqësojnë

Ja çfarë duhet të shmangni në mënyrë që të pushoni dhe të pushoni dhe të keni

Doomsrolling

Doomscrolling – i njohur gjithashtu si “Doomsurfing” – është kur kaloni kohë të tepërt duke kërkuar përmbajtje negative në mediat sociale. Mund të ndiheni sikur do të jetë e dobishme fillimisht, por do të përfundoni duke u ndjerë në ankth më pas.

Duke anashkaluar teknikat e relaksimit

Mos e nënvlerësoni fuqinë e përgatitjes së trurit tuaj për pushim. Sipas Nekeshia Hammond , një psikologe, anashkalimi i teknikave të relaksimit mund të rrisë ankthin gjatë orëve të mbrëmjes dhe të natës. Ndonjëherë, një meditim i thjeshtë ose ushtrim i frymëmarrjes së thellë është ajo që ju nevojitet për të lehtësuar mendimet tuaja ankthioze dhe për të hapur rrugën për një gjumë më të qetë.

Duke u ndalur në problemet e së shkuarës ose të së ardhmes


Nëse reflektoni për çështjet e kaluara ose stresoheni për të nesërmen para gjumit, nuk jeni vetëm. Megjithatë, ky ushtrim mendor në fakt mund të përforcojë ciklin e ankthit.

Kontrollimi i emaileve dhe mesazheve të punës

Kur kontrolloni emailin tuaj të punës para gjumit, po riangazhoheni me përgjegjësitë tuaja të punës. Dhe kjo mund të rrisë nivelet e ankthit.