Stil jete

4 mënyra për t’i sjellë humorin partnerit që po kalon një ditë të keqe

4 mënyra për t’i sjellë humorin partnerit që po kalon

Nuk ka asgjë më të keqe se sa ta shihni partnerin tuaj të ndihet i mërzitur pas një dite të keqe.

Ndërsa është e domosdoshme t'i jepni partnerit kohë dhe hapësirë në një situatë të tillë, është gjithashtu thelbësore t'i ndihmoni ata të kalojnë këtë gjendje depresive sepse kush tjetër do të bëjë nëse jo ju.

Këtu janë disa mënyra që mund të ndihmojnë:

Filloni bisedën

Nëse partneri juaj është shumë i mërzitur për të nisur një bisedë, jeni ju që duhet të hidhni hapin e parë. Filloni duke folur për ditën e tyre dhe atë që shkoi keq. Nëse ata kthehen duke thënë se nuk duan të flasin për këtë, hapni një temë tjetër. Dhe gradualisht kthehuni në të njëjtën temë. Flisni me ta se si është në normale të ndihesh i mërzitur dhe i stresuar dhe do të kalojë.

Planifikoni një takim

Një takim i thjeshtë, i ëmbël dhe romantik gjatë natës do t'i ndihmonte ata të relaksoheshin. Ata do të jenë në gjendje të lënë jashtë shqetësimet e tyre dhe të ndihen të veçantë. Tregojuni atyre se sa të rëndësishëm janë për ju dhe se do të qëndroni me ta në të mirë dhe në të keqe. Mos harroni se një person i dobët emocionalisht mund të ketë nevojë për këto fjalë. Bëje për ta. Kjo do t'i ndihmojë ata të ndjehen më mirë dhe të sigurt.

Shmangni zënkat

Edhe nëse partneri grindet me ju pa asnjë arsye, trajtojini me dashuri. Ata mund të mos e bëjnë atë qëllimisht dhe nëse përfundoni duke u zënë, gjërat do të përkeqësohen. Prandaj, le të zemërohen dhe ta kuptojnë vetë. Kur ata do t'ju shohin të qetë dhe të durueshëm, ata mund të duan të përmirësojnë disponimin e tyre për ju. Kjo jo vetëm që do të forcojë lidhjen tuaj, por gjithashtu do t'i sigurojë ata se ju jeni i vetmi për ta për gjithë jetën.

Ndihmojini me punët e tyre të përditshme

Nëse bëhet fjalë për përgatitjen e një prezantimi për ta, ose për të larë enët edhe nëse do të ishte radha e tyre, lirojini nga përgjegjësia e tyre. Ndihmojini me punët e shtëpisë sa më shumë që mundeni. Ata do të ndihen më mirë dhe mund të jenë në gjendje të luftojnë stresin. Mos i shtyni të punojnë, kjo mund t'i acarojë më tej. Thuaju atyre se është në rregull nëse nuk duan të punojnë për disa ditë dhe se ju do ta bëni atë për ta, pasi nuk është një punë e madhe. Kjo do t'i çlirojë nga shqetësimet dhe mund ta kapërcejnë atë periudhë stresuese më shpejt nga sa e kishin menduar vetë.

Tiranapost.al