Stil jete

4 gjërat që duhet të dini për aseksualitetin

4 gjërat që duhet të dini për aseksualitetin
Ndërsa njerëzit po bëhen më të vetëdijshëm për spektret e ndryshme të komunitetit LGBTQ, ka shumë që nuk e kuptojnë plotësisht se çfarë do të thotë të jesh aseksual. Disa përpiqen të identifikojnë se për çfarë bëhet fjalë dhe shpejt nxjerrin përfundime duke lënduar ndjenjat e cilitdo personi aseksual që njohin. Për të shmangur një padituri të tillë të paqëllimshme, është gjithmonë e dobishme të dini se çfarë është aseksualiteti.

Aseksualiteti konsiderohet të jetë mungesa e tërheqjes seksuale ndaj çdo personi, të çdo gjinie. Një person aseksual tregon pothuajse aspak ose pak interes për aktivitetet seksuale edhe me ata personat që ndihen të tërhequr.

Nuk është një çrregullim

Shumë njerëz supozojnë se është një çrregullim, sepse besohet se trupat tanë janë të paracaktuar për të dëshiruar seks. Nuk është një çekuilibër hormonal ose një ndryshim në humor. Është një orientim seksual.

Nuk duhet 'personi i duhur' për të mos qenë aseksual

Nuk mund t'i thuash një personi aseksual se do të pushojë së qenuri aseksual, në momentin që do të gjejë 'të duhurin'. Njerëzit aseksualë thjesht nuk ndihen të tërhequr seksualisht ndaj njerëzve në përgjithësi.

Njerëzit aseksualë mund të dëshirojnë një marrëdhënie

Këta njerëz nuk ndjejnë një lidhje seksuale, por ata me siguri kanë një lidhje mendore dhe emocionale me njerëzit. Dhe kështu ata dëshirojnë marrëdhënie emocionale dhe romantike.

Nuk mund të 'dukesh aseksual'

Nuk ka asnjë mënyrë të qartë se si duken njerëzit aseksualë. Shumë njerëz besojnë se njerëzit aseksualë janë më pak tërheqës dhe kështu, ata nuk rezonojë tërheqjen me ndjenjat seksuale. Njerëzit aseksualë mund ose nuk mund të bëjnë përpjeke për t'u dukur tërheqëse, por kjo nuk do të thotë se të jesh tërheqës nuk mund të jesh aseksual ose, nëse je më pak tërheqës, ke më shumë shanse të jesh aseksual.

Tiranapost.al