Stil jete

4 arsye pse nuk duhet të lyeni kurrë shtëpinë tuaj me ngjyra të errëta

4 arsye pse nuk duhet të lyeni kurrë shtëpinë tuaj me ngjyra

Nuancat e gri, blu, të kuqe dhe jeshile. Të gjithëve na pëlqen të kemi nuanca të çdo ngjyre në shtëpinë tonë. Në fund të fundit, kjo e bën shtëpinë tonë të duket e gjallë dhe të dallohet nga rrëmuja. Po sikur t'ju themi se nuk duhet të lyeni shtëpinë tuaj me ngjyra të errëta? Pavarësisht se sa adhurues i madh jeni i ngjyrave të errëta, ato priren t'i japin shtëpisë tuaj një ndjenjë të errët.

Pra, herën tjetër kur të vendosni të lyeni shtëpinë tuaj të rinovuar rishtazi me ngjyra të errëta, ja 4 arsyet që do t'ju bëjnë ta mendoni sërish.


Kjo e bën shtëpinë tuaj të duket e vogël

Ndërsa ngjyrat e lehta e bëjnë shtëpinë tuaj të duket e gjerë dhe e madhe, ngjyrat e errëta nga ana tjetër e bëjnë atë të duket më e vogël në përmasa. Shtëpia juaj mund të duket e rrëmujshme dhe e paorganizuar nëse zgjedhja e ngjyrave nuk është e duhura.

Shtëpia juaj mund të ketë ndriçim të dobët

Ngjyra e lehtë duket se reflekton dritën dhe në këtë mënyrë e bën shtëpinë tuaj të duket e ndritshme. Ndërsa ngjyrat e errëta, nga ana tjetër, e bëjnë shtëpinë tuaj të duket e shurdhër dhe e dobët.

Mund të duket dëshpëruese

Ngjyrat e errëta në shtëpinë tuaj mund ta bëjnë ambientin të duket dëshpërues. Mund t'ju bëjë të ndiheni depresiv dhe të demotivuar.

Mund të bëheni dembel

Ndërsa shkëlqimi ju mbush me pozitivitet, ngjyrat e errëta mund t'ju bëjnë të ndiheni të demotivuar dhe dembelë. Për më tepër, nëse e keni bërë shtëpinë tuaj komode dhe të errët, kjo mund t’ju largojë nga të qenit aktiv. Ju mund të dëshironi të kaloni më shumë kohë në shtrat duke mos bërë asgjë, dhe kjo do të ndikojë gjithashtu në produktivitetin tuaj.

Tiranapost.al