Stil jete

11 gjëra të zakonshme që një grua në vitet ’50-’60 nuk lejohej t`i bënte

11 gjëra të zakonshme që një grua në vitet

Sot mund të duken gjëra të zakonshme dhe i marrim si të mirëqenë, por dikur as nuk imagjinoheshin. Më poshtë janë 11 gjëra që gratë i kishin të ndaluara dhe pasi t`i lexosh, do kuptosh që ka qenë një epokë tjetër dhe sigurisht jetojmë në ditë më të mira.

11 gjëra të zakonshme që një grua në vitet

Nuk mund të hapte një llogari bankare

Në 1975-ës u mor vendimi që po, me pëlqimin e burrit, edhe gruaja mund të kishte një llogari.

11 gjëra të zakonshme që një grua në vitet

Nuk mund të bëhej pjesë e një jurie

11 gjëra të zakonshme që një grua në vitet

Ato nuk mund të punonin si avokate

11 gjëra të zakonshme që një grua në vitet

Nuk mund të pinin pilula kontracepsioni për të vendosur vetë mbi planifikimin familjar

11 gjëra të zakonshme që një grua në vitet

Nuk bënin leje lindje

Nëse një grua mbetej shtatzënë, thjesht humbiste punën. Askush nuk e paguante për periudhën që qëndronte në shtëpi dhe rikthimin në punë nuk e kishin të garantuar.

11 gjëra të zakonshme që një grua në vitet

Nuk bënin ushtri dhe as nuk mund të punonin në ushtri

11 gjëra të zakonshme që një grua në vitet

Nuk mund ta ushqenin fëmijën me gji në publik

11 gjëra të zakonshme që një grua në vitet

Nuk mund të merrnin pjesë në maratonën e vrapit në Boston

11 gjëra të zakonshme që një grua në vitet

Nuk mund të bëheshin astronaute

11 gjëra të zakonshme që një grua në vitet

Nuk mund të luftonin në vijën e parë

11 gjëra të zakonshme që një grua në vitet

Nuk mund të ndiqnin universitete prestigjioze