Stil jete

10 truke mëngjesi për t'i bërë gati shpejt fëmijët për në shkollë

10 truke mëngjesi për t'i bërë gati shpejt

Në mëngjes vlen çdo minutë. Për më tepër kur ke fëmijë të vegjël në shtëpi, është edhe më e vështirë të bëhesh gati në orar. Disa truke mund të të ndihmojnë.

Përdorni llambën e alarmit, e cila gradualisht ndriçon dhe kështu fëmijët zgjohen ngadalë, pa u inatosur.

10 truke mëngjesi për t'i bërë gati shpejt

Lista e duhur e këngëve për mëngjes, mund t`i bëjë fëmijët të zgjohen me pozitivitet.

10 truke mëngjesi për t'i bërë gati shpejt

Organizoni një vend pranë derës së jashtme, ku të grumbulloni çdo gjë që duhet të merrni me vete.

10 truke mëngjesi për t'i bërë gati shpejt

Shkruani një listë “To do”, në mënyrë që fëmijët të mund të bëhen vetë gati dhe të jenë më të pavarur.

10 truke mëngjesi për t'i bërë gati shpejt

Vendosi kufij orari. Për shembull 5 minuta në tualet, 3 minuta veshja, 10 minuta mëngjesi.

10 truke mëngjesi për t'i bërë gati shpejt

Çantën bëjeni gati një ditë më përpara.

10 truke mëngjesi për t'i bërë gati shpejt

Mbajini gjërat e vogla të organizuara në kuti.

10 truke mëngjesi për t'i bërë gati shpejt

Mëngjesin lëreni gjysmë gati nga darka.

10 truke mëngjesi për t'i bërë gati shpejt

Rrobat e fëmijës vendosini në ngrohëse përpara se ta bëni gati. Që kur t`i veshë, të jenë të ngrohta.

10 truke mëngjesi për t'i bërë gati shpejt

Organizo konkurs mes fëmijëve se kush bëhet gati i pari.

10 truke mëngjesi për t'i bërë gati shpejt

Tiranapost.al