Stil jete

10 gjëra që familja mbretërore britanike nuk mund t’i bëjë

10 gjëra që familja mbretërore britanike nuk mund t’i
Rregullat e Familjes Mbretërore angleze janë ndër më të rreptat në botë. Asnjë kontakt fizik, foto apo autografe me fansat. Edhe pse në ditët e sotme duket thuajse e pamundur. Kate, William, Harry dhe Meghan takohen me qytetarët dhe shkëmbejnë dhurata dhe mendime. Por për ta rregullat nuk ndryshojnë. Këtu janë disa nga gjërat që Kurora nuk i pranon.

Ata nuk mund të japin autografe

Imagjinoni sikur firma e një anëtari të familjes mbretërore të binte në duar të gabuara. Për të ruajtur konfidencialitetin dhe sigurinë e dokumenteve të Kurorës dhe për të shmangur mashtrimin dhe vjedhjen e identitetit, mbretërorët nuk lejohen të japin autografe.


Ata nuk mund të udhëtojnë së bashku

Rregulli vlen për trashëgimtarët e fronit. Mbreti Charles , Princi William dhe djali i tij George nuk duhet të jenë kurrë në të njëjtin lloj transporti, qoftë aeroplan, makinë, varkë apo tren. Kjo është për të parandaluar që kurora të mbetet pa një trashëgimtar të drejtpërdrejtë të fronit anglez në rast të një aksidenti ose një sulmi terrorist.

Asnjëherë mos dilni pa kostum të zi

Të gjithë anëtarët e familjes mbretërore, sa herë që shkojnë në një udhëtim, duhet të kenë me vete një kostum të zi. Ky rregull shërben për të mos gjetur kurrë veten të papërgatitur për kodin e veshjes së zisë, në rast se ndodh diçka dhe anëtarët mbretërorë duhet të paraqiten në publik. Në të gjitha rastet e tjera, ndalimi absolut i të zezës mbetet. Ishte mbretëresha Elizabeth II ajo që vendosi këtë protokoll, i cili u bë i famshëm edhe falë veshjes hakmarrëse të veshur nga Lady Diana pas ndarjes nga Charles.

Asnjë pseudonim

Vetëm mami dhe babi do të ishin emrat me përkëdhelje të pranuar nga familja mbretërore angleze. Çdo gjë tjetër nuk tolerohet: në asnjë kontekst zyrtar Kate Middleton bëhet Katerina e Uellsit dhe Will bëhet Princi William.

Ata nuk mund të përdorin rrjetet sociale

Vetëm profilet zyrtare të ndjekura nga anëtarët e stafit. Familja mbretërore nuk ka liri të menaxhojë llogaritë e tyre sociale, menaxherët ekspertë janë përgjegjës për mbajtjen e tyre të përditësuar. Princesha Eugenie duket se është e vetmja me një faqe në Instagram që e menaxho vet.

Asnjë selfie

Ndoshta rregulli më i thyer nga të gjithë . Protokolli mbretëror do t'i ndalonte anëtarët e familjes mbretërore të ​​pozonin për selfie dhe foto me fansat. Por siç e dimë, si Kate ashtu edhe William, edhe Harry dhe Meghan e kanë thyer këtë rregull.

Ata nuk mund të pranojnë dhurata

Për arsye sigurie dhe mirësjelljeje, përfaqësuesit e familjes mbretërore nuk mund të pranojnë dhurata.

Nuk ka lojëra në tavolinë

Jo, nuk do të ketë asnjë kuti lojërash në tryezën e darkës së Krishtlindjeve në Sandringham ose Buckingham Palace. Në fakt, që nga viti 2008, kjo mënyrë për kalimin e kohës është ndaluar për familjen mbretërore

Ata nuk mund të votojnë

Në Britaninë e Madhe ka një miratim të Kushtetutës që e ndalon familjen mbretërore të votojë. Kjo për të ruajtur ndjenjën e neutralitetit që mban Kurora në lidhje me historinë politike të vendit.

Jo frëngjishtes

Ndër aspektet më të çuditshme të protokollit mbretëror, është një listë me 16 fjalë që nuk mund të përdoren kurrë, veçanërisht në publik dhe para kamerave. Midis tyre , shprehjet franceze si falje (pardon) ose tualet (toilette) rreptësisht të ndaluara .

Tiranapost.al