Stil jete

10 gjëra që duhet t’i merrni me patjetër në valixhen e pushimeve

10 gjëra që duhet t’i merrni me patjetër në valixhen e

Këtu janë dhjetë gjërat thelbësore që duhet të futen në çantën tuaj të pushimeve për t'u siguruar që jeni gati për çdo gjë pa u lodhur shumë.

1. Këpucë të rehatshme: Pavarësisht nëse jeni duke eksploruar rrugët e qytetit ose duke ecur në natyrë, këpucët e mira janë një domosdoshmëri. Merrni parasysh destinacionin tuaj dhe paketoni këpucët që do t'ju mbajnë rehat. Për shumicën e udhëtimeve, mjaftojnë një palë atlete dhe sandale.

2. Opsione të gjithanshme të veshjeve: Zgjidhni veshje që mund të kombinohen. Përfshini një xhaketë ose triko të lehtë, të cilat mund të nevojiten për ndryshimin e kushteve të motit.

3. Çantë të vogël për artikujt e nevojshëm: Vendosni produktet tuaja të fytyrës dhe të tjera që iu nevojiten . Mos harroni kremin kundër diellit dhe çdo medikament që ju nevojitet.

4. Karikuesit dhe power bank: Sigurohuni që të keni të gjithë karikuesit e nevojshëm për pajisje si telefonat inteligjentë, kamerat dhe tabletët. Një power bank portative mund të jetë shpëtimtare në ditët e gjata të udhëtimit kur prizat e energjisë janë të pakta.

5. Artikujt e shëndetit dhe sigurisë: Paketoni një çantë të vogël të ndihmës së parë, dezinfektues duarsh dhe maska ​​nëse kërkohet. Në varësi të destinacionit tuaj, mund të dëshironi të përfshini edhe ilaç kundër insekteve dhe një mjet për pastrimin e ujit.

6. Argëtime: Fluturimet e gjata ose udhëtimet me tren mund të jenë të mërzitshme pa diçka që t’ju mbajë të argëtuar. Merrni një libër, shkarkoni podkaste ose sigurohuni që pajisjet tuaja të kenë mjaft filma të shkarkuar.

7. Snacks: Zgjidhni ushqime që nuk prishen dhe paketohen lehtë, si arra, fruta të thata.

8. Dokumentet e udhëtimit dhe paratë: Mbani pasaportën, ID-të, detajet e sigurimit të udhëtimit dhe itineraret në një vend.

9. Paketa ditore: Një çantë shpine e lehtë dhe e palosshme mund të jetë e domosdoshme për udhëtimet ditore. Kjo ju lejon të mbani gjërat thelbësore si uji, ushqimet dhe veshjet shtesë pa qenë të rënduar.

10. Kamera ose telefon me një kamerë të mirë: Regjistroni kujtimet pa u mbështetur vetëm në kamerën e telefonit tuaj. Nëse fotografia është një hobi, merrni parasysh të sillni një aparat fotografik më të mirë, por sigurohuni që të jetë një aparat fotografik me të cilin ndiheni rehat.