SPORT

Ylli i futbollit brazilian Neymar gjobitet me 3.5 milionë dollarë për shkelje gjatë ndërtimit të rezidencës së tij

Ylli i futbollit brazilian Neymar gjobitet me 3.5 milionë dollarë

Autoritetet braziliane thanë të hënën se ylli i futbollit Neymar u gjobit me 3.5 milionë dollarë për shkeljen e rregullave mjedisore gjatë ndërtimit të rezidencës së tij bregdetare në Brazilin juglindor.

Projekti luksoz shkeli rregullat në lidhje me përdorimin dhe lëvizjen e burimeve të ujërave të ëmbla, shkëmbinjve dhe rërës.

Ylli i futbollit brazilian Neymar gjobitet me 3.5 milionë dollarë

Rezidenca e tij ndodhet në qytetin Mangaratiba në bregun jugor të shtetit të Rio de Zhaneiro të Brazilit.

Përveç gjobës, çështja do të hetohet edhe nga Prokuroria e Përgjithshme Vendore, Policia Civile e Shtetit dhe zyra e mbrojtjes së mjedisit.