SPORT

Hidhet shorti i UEFA Nations League, ja me cilët bie në grup Shqipëria

Hidhet shorti i UEFA Nations League, ja me cilët bie në grup

Është hedhur shorti i UEFA Nations League, ku Shqipëria është njohur me kundërshtarët që do të ketë në grup.

Shqipëria ndodhet në Ligën B, në grupin B1 dhe si kundërshtarë në grup do të ketë Çekinë, Ukrainën dhe Gjeorgjinë.

Liga B

Grupi B1: Çeki, Ukrainë, Shqipëri, Gjeorgji

Grupi B2: Angli, Finlandë, Irlandë, Greqi

Grupi B3: Austri, Norvegji, Slloveni, Kazakistan

Grupi B4: Uells, Islandë, Mali i Zi, Turqi

Kalendari:

Ndeshja 1 – 5-7 Shtator 2024

Ndeshja 2 – 8-10 Shtator 2024

Ndeshja 3 – 10-12 Tetor 2024

Ndeshja 4 – 13-15 Tetor 2024

Ndeshja 5 – 14-16 Nëntor 2024

Ndeshja 6 – 17-19 Nëntor 2024

Rezultatet e shortit:

Liga A

Grupi A1 : Kroaci, Portugali, Poloni, Skoci
Grupi A2 : Itali, Belgjikë, Francë, Izrael
Grupi A3 : Holandë, Hungari, Gjermani, Bosnje dhe Hercegovinë
Grupi A4 : Spanjë, Danimarkë, Zvicër, Serbi

Liga B

Grupi B1: Çeki, Ukrainë, Shqipëri, Gjeorgji
Grupi B2: Angli, Finlandë, Republika e Irelandës, Greqi
Grupi B3: Austria, Norvegjia, Sllovenia, Kazakhstani
Grupi B4: Uells, Islandë, Mali i Zi, Turqi

Liga C

Grupi C1 : Suedi, Azerbajxhan, Sllovaki, Estoni
Grupi C2 : Rumani, Kosovë, Qipro, Lituani/Gjibraltar
Grupi C3 : Luksemburg, Bullgari, Irlanda e Veriut, Bjellorusi
Grupi C4 : Armenia, Ishujt Faroe, Maqedonia e Veriut, Letonia

Liga D

Grupi D1: Lituania/Gjibraltar, San Marino, Liechtenstein
Grupi D2: Moldavia, Malta, Andorra