SPORT

Forbes: Conor McGregor sportisti më i paguar në botë për 2020-ën, lë pas Messin dhe Ronaldon

Forbes: Conor McGregor sportisti më i paguar në botë për

Këtë vit, McGregor kryeson listën e sportistëve më të paguar në botë, duke shfrytëzuar popullaritetin e tij të pashoq në artet marciale dhe fitimet marramendëse jashtë Oktagonit të UFC. McGregor mblodhi gjithsej 180 milion dollarë gjatë 12 muajve të fundit; Shumica e tyre erdhën nga shitja e tij e fundit e aksioneve në markën e Whisky-t Proper No. Twelve tek Proximo Spirits për 150 milion dollarë.

Kjo është hera e parë që 32-vjeçari zë vendin e parë në listën e publikuar nga Forbes. Në vitin 2018, pas ndeshjes së famshme me Mayweather ai u rendit në vendin e katërt me 99 milionë dollarë.

McGregor ka plane për të ardhmen. Ai po kërkon që të vërë paratë e tij në punë edhe përtej biznesit të alkoolit: Ai ka hedhur idenë për të blerë Manchester United, ekipi më i vlefshëm i Premier League.

Renditja sipas Forbes:

1-Konor MCGregor 180 milionë dollarë

Forbes: Conor McGregor sportisti më i paguar në botë për

2-Lionel Mesi 130 milionë dollarë

Forbes: Conor McGregor sportisti më i paguar në botë për

3-Kristian Ronaldo 120 milionë dollarë

Forbes: Conor McGregor sportisti më i paguar në botë për

4-Dak Preskot 107.5 milionë dollarë

Forbes: Conor McGregor sportisti më i paguar në botë për

5-Lebron Xhejms 96.5 milionë dollarë

Forbes: Conor McGregor sportisti më i paguar në botë për

6-Nejmar 95 milionë dollarë

Forbes: Conor McGregor sportisti më i paguar në botë për

7-Roxher Federer 90 milionë dollarë

Forbes: Conor McGregor sportisti më i paguar në botë për

8-Luis Hamilton 82 milionë dollarë

Forbes: Conor McGregor sportisti më i paguar në botë për

9-Tom Bradi 76 milionë dollarë

Forbes: Conor McGregor sportisti më i paguar në botë për

10-Kevin Durant 75 milionë dollarë

Forbes: Conor McGregor sportisti më i paguar në botë për

Linku origjinal këtu.

*Tiranapost.al.