Sociale

Nëse emocionet do të kishin një fytyrë, sytë tanë do të shihnin skenarë të frikshëm

Nëse emocionet do të kishin një fytyrë, sytë tanë

Njerëzit me të cilët rrethohemi nuk tregojnë gjithmonë fytyrën e tyre të vërtetë, atë të shënuar nga energjia që i kontrollon ata. Dhe mbase nga njëra anë është vërtet më mirë në këtë mënyrë sepse nëse do të mund ta shihnim atë aspekt të njerëzve për të cilët interesohemi më shumë, ndoshta nuk do të lidheshim kurrë me askënd.

Gjendjet shpirtërore, mendimet dhe emocionet e njerëzve janë të gjitha pjesë e një energjie të madhe që karakterizon secilin prej nesh dhe që nuk është gjithmonë, në fakt pothuajse kurrë, e dukshme për syrin e njeriut. Dhe është pikërisht kur e kuptojmë që prania e një personi të veçantë rëndon dhe e lodh shpirtin tonë, ne kemi konfirmimin e faktit se jemi tërhequr në një univers të karakterizuar nga energjia negative.

Të dallosh këta njerëz nuk është gjithmonë një detyrë e lehtë, veçanërisht kur marrëdhënia që kemi vendosur bazohet në afeksion dhe dashuri. E vërteta është se për mirëqenien tonë, pavarësisht nga ndjenjat që kemi, duhet të largohemi nga ata njerëz që, na pëlqen apo jo, na kapin krahët dhe lënë në hije dritën që kemi brenda.

Dhe ne e kuptojmë atë kur sikleti dhe trishtimi mbizotërojnë mbi ndjenjat e qetësisë dhe plotësisë, të cilat, përkundrazi, duhet të kenë të bëjnë me një marrëdhënie të shëndetshme dhe të mirëfilltë. Kur e kalojmë kohën tonë me njerëz polemikë, egoistë ose hipokritë, nuk duhet shumë që vetë ekzistenca jonë të errësohet.

Dhe arsyeja shihet lehtësisht: energjia negative që mbush shpirtrat e atyre njerëzve gjithashtu hyn brenda nesh, si një reflektim dhe minon gjithçka që bëjmë dhe që ndërtojmë me vështirësi. Kjo është arsyeja pse metoda e vërtetë për ndërtimin e një marrëdhënie të shëndetshme dhe të lumtur nuk ka të bëjë as me standardet estetike, as me simpatinë dhe as me karakterin.

Dhe e vërteta është se, nëse do të kishim fuqinë për ta njohur këtë aspekt në shikim të parë, nëse energjia do të shfaqej përmes tipareve të fytyrës së një personi, do të ishim të frikësuar të shikonim fytyra që duken më shumë si monstra, sesa engjëj. Kjo mund të shpjegojë pse, edhe pa ndonjë arsye të dukshme, ndihemi fort jorehat me individë të caktuar.

Përkundrazi, megjithatë, fytyra energjike e njerëzve pozitivë do të na mbushte me magjepsje dhe habi. Do të ishte qetësuese dhe e ndritshme, gjithmonë e qeshur dhe do të na bënte të ndiheshim mirë. Dhe janë këta njerëz me të cilët duhet të rrethohemi gjithmonë.

*Marrë nga Bota.al