Sociale

46% e çifteve të divorcuar thonë se kjo ishte arsyeja nr. 1 e konfliktit dhe nuk ka të bëjë me paratë

46% e çifteve të divorcuar thonë se kjo ishte arsyeja nr. 1 e

Pothuajse 690,000 çifte u divorcuan në vitin 2021 në Shtetet e Bashkuara, sipas Qendrës për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve. Kjo është rreth gjysma e numrit të çifteve që raportuan se u martuan.

Shumica e çifteve bëjnë kërkesë për atë që quhet divorc pa fajësim, që do të thotë se ju mund ta prishni martesën tuaj pa fajësuar palën tjetër. Por sipas një sondazhi të Forbes, ka një sërë faktorësh që cojnë çiftet e martuara drejt ndarjes.

Konfliktet më të mëdha me të cilat përballen çiftet e divorcuara janë:

1. Zgjedhjet e karrierës

2. Dallimet prindërore

3. Ndarja e punës shtëpiake

4. Marrëdhëniet me familjen

5. Marrëdhëniet me miqtë

6. Financat

7. Zgjedhjet shëndetësore

Pothuajse gjysma, 46%, e të anketuarve thanë se zgjedhjet e karrierës ishin burimi më i madh i konfliktit në martesën e tyre.

Diferencat e prindërve renditen në vendin e dytë, me 43%.

Çiftet thanë gjithashtu se ndarja e punëve shtëpiake shkaktoi mosmarrëveshje. Shkenca e vërteton këtë. Sipas një studimi të vitit 2022, gratë raportuan se kishin më pak dëshirë seksuale nëse do të bënin një pjesë më të madhe të punëve të shtëpisë.

Vetëm 5% e të divorcuarve thonë se nuk kishte asnjë mënyrë që martesa e tyre të mund të shpëtohej, thotë sondazhi.

63% e tyre thanë se të kuptuarit më mirë dhe përkushtimi përpara martesës mund t’i kishte ndihmuar ata të shmangnin divorcin. Dhe më shumë se gjysma thanë se nëse do të njihnin më mirë vlerat e bashkëshortit të tyre përpara se të martoheshin, ata mund të ishin ende bashkë.