Shqiptarët në botë

Reagon qeveria greke për gjobitjen e dy emigrantëve shqiptarë: Jo ndëshkim për tejkalim afati qëndrimi

Reagon qeveria greke për gjobitjen e dy emigrantëve shqiptarë: Jo

Qeveria greke ka udhëzuar autoritetet greke në kufi që të mos gjobisin asnjë shqiptar të cilit i mbaron afati i qëndrimit në zonën Shengen dhe ky vendim është në fuqi prej 31 marsit.

Qeveria greke reagoi pas rastit të gjobitjes së dy shqiptarëve të cilët kishin kaluar afatin e qëndrimit, por me urdhër të qeverisë ky afat shtyhet deri në një muaj për shkak të pamundësisë së kthimit në kushtet e krizës së koronavirusit.

Në Doganën e Kapshticës mesohet se ndodhen aktualisht 2 emigrantë, disa janë ktheyr në Greqi ku janë rezidentë, ndërsa 10 të tjerë që kaluan kufirin në këmbë janë gjobitur.

Reagon qeveria greke për gjobitjen e dy emigrantëve shqiptarë: Jo

Reagon qeveria greke për gjobitjen e dy emigrantëve shqiptarë: Jo