Shqiptarët në botë

Mos harxhoni para duke shkuar në Francë për të kërkuar azil!

Mos harxhoni para duke shkuar në Francë për të kërkuar

Janë 110 shqiptarë të cilët janë kthyer vullnetarisht nga Metz i Francës për shkak se kishin hyrë në kufi ilegalisht dhe nuk arritën dot të përfitonin azil. Në njoftimin e bërë publik, Policia e Shtetit u bën sërish thirrje qytetarëve që të mos harxhojnë para duke shkuar në Francë me shpresën se do të përftojnë azilin, dhe as mos të bien pre e mashtrime të kontrabanduesve pasi shanset janë zero. Kjo për shkak se Shqiëpria është në listën e vendeve të sigurta.

Njoftimin e plotë e gjeni këtu:

Vijojnë operacionet e riatdhesimit dhe të kthimit vullnetar të shtetasve shqiptarë që kanë kërkuar azil në vendet e BE-së.

Mbasditen e somte, në Rinas, u riatdhesuan nga Metz, Francë, me charter, 110 shtetas shqiptarë, me qëndrim të paligjshëm në Francë dhe në zonën Schengen, të cilët u kthyen vullnetarisht.

Operacionet e riatdhesimit u realizuan në bashkëpunim me Frontex-in dhe Zyrën Franceze për Emigracionin.

Policia e Shtetit apelon për të gjithë shtetasit shqiptarë që ndodhen në një nga vendet e zonës Schengen, që të mos bëjnë asnjë përpjekje për të aplikuar për azil dhe të mos bëjnë asnjë shpenzim duke paguar ata që duan të përfitojnë duke i mashtruar se do t'u sigurojnë azil, pasi rezultati në të dyja rastet do të jetë negativ.

Shqipëria është një vend i sigurt dhe shanset për të marrë azil janë zero.
Policia e Shtetit, në bashkëpunim me homologët, do vijojë operacionet e riatdhesimit dhe do forcojë masat duke shtuar patrullimet në kufirin jeshil.