Shqiptarët në botë

Itali/ Festivali "Il Libro Possibile" i dedikohet autorëve shqiptarë - Diaspora Shqiptare

Itali/ Festivali "Il Libro Possibile" i dedikohet autorëve

Në festivalin e librit, “Il Libro Possibile” në Polignano të Italisë shtëpia botuese Besa Muci në bashkëpunim me shoqatën “Shqiponjat e mëndafshta” në Bari prezantoi librat e dy autorëve shqiptarë, Ardian Vehbiut dhe Enkel Demit, të njohur me pseudonimin letrat Tom Kuka.

Shtëpia botuese Besa Muçi e themeluar nga Livio Muçi është protagonistja kryesore e këtij festivali. Takimi u mbajt më 10 korrik në sheshin San Benedetto në Polignano a Mare dhe u moderua nga gazetari i mirenjohur Luigi Quaranta dhe Anna Lattanzi, drejtoresha e zyrës së shtypit të shtëpisë botuese Besa Muci.

Shoqata “Shqiponjat e mëndafshta” në Bari ishte zgjedhur si partnership e këtij eventi kaq të rëndësishëm, gjë që evidenton rëndësinë dhe pjesëmarrjen e një komuniteti të tërë shqiptarësh që jetojnë në Pulia. Të pranishem si te ftuar zyrtar special ishin edhe trupi konsullor i akredituar në Bari me në krye Konsullen e përgjithshme Gentiana Mburimi.

Festivali “il Libro Possibile” lindi në vitin 2001 kur katër djem të një shoqate kulturore “Artes” i japin jetë projektit që synon të sjellë librat nëpër sheshe dhe nëpër rrugë të një qyteti. Një projekt që nga një bashkëpunim në një tjetër, nga një rreth i ngushtë shoqatash dhe bashkish arriti ndër vite të marrë një hapësirë shumë më të madhe. Në fakt është një nga festivalet më të rëndësishëm të librit që bëhet në jug të Italise, në Polignano, ose Qyteti Pikture. Ky event bëhet çdo vit në muajin korrik ku marrin pjeë shkrimtarë, gazetarë, analistë, studiues, akademikë, nga anë e kënd Italisë. Bari bëhet kështu shembulli i mirë i bashkëpunimit dhe koordinimit social dhe kulturor, formon një skenë të bukur prezantimi për të treguar për dhe mbi Shqipërinë.

Shtëpia botuese “Besa Muçi” ka parashikuar një kornizë eventesh në kuadër të afrimit të 30-vjetorit të anijes Vlora, dhe për këtë arsye pjesëmarrjen e saj si shtëpi botuese në festivalin e librit në Polignano ia dedikojë Shqipërisë.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.

Në festivalin e librit, “Il Libro Possibile” në Polignano të Italisë shtëpia botuese Besa Muci në bashkëpunim me shoqatën “Shqiponjat e mëndafshta” në Bari prezantoi librat e dy autorëve shqiptarë, Ardian Vehbiut dhe Enkel Demit, të njohur me pseudonimin letrat Tom Kuka.

Shtëpia botuese Besa Muçi e themeluar nga Livio Muçi është protagonistja kryesore e këtij festivali. Takimi u mbajt më 10 korrik në sheshin San Benedetto në Polignano a Mare dhe u moderua nga gazetari i mirenjohur Luigi Quaranta dhe Anna Lattanzi, drejtoresha e zyrës së shtypit të shtëpisë botuese Besa Muci.

Shoqata “Shqiponjat e mëndafshta” në Bari ishte zgjedhur si partnership e këtij eventi kaq të rëndësishëm, gjë që evidenton rëndësinë dhe pjesëmarrjen e një komuniteti të tërë shqiptarësh që jetojnë në Pulia. Të pranishem si te ftuar zyrtar special ishin edhe trupi konsullor i akredituar në Bari me në krye Konsullen e përgjithshme Gentiana Mburimi.

Itali/ Festivali "Il Libro Possibile" i dedikohet autorëve

Itali/ Festivali "Il Libro Possibile" i dedikohet autorëve

Itali/ Festivali "Il Libro Possibile" i dedikohet autorëve

Festivali “il Libro Possibile” lindi në vitin 2001 kur katër djem të një shoqate kulturore “Artes” i japin jetë projektit që synon të sjellë librat nëpër sheshe dhe nëpër rrugë të një qyteti. Një projekt që nga një bashkëpunim në një tjetër, nga një rreth i ngushtë shoqatash dhe bashkish arriti ndër vite të marrë një hapësirë shumë më të madhe. Në fakt është një nga festivalet më të rëndësishëm të librit që bëhet në jug të Italise, në Polignano, ose Qyteti Pikture. Ky event bëhet çdo vit në muajin korrik ku marrin pjeë shkrimtarë, gazetarë, analistë, studiues, akademikë, nga anë e kënd Italisë. Bari bëhet kështu shembulli i mirë i bashkëpunimit dhe koordinimit social dhe kulturor, formon një skenë të bukur prezantimi për të treguar për dhe mbi Shqipërinë.

Itali/ Festivali "Il Libro Possibile" i dedikohet autorëve

Itali/ Festivali "Il Libro Possibile" i dedikohet autorëve

Shtëpia botuese “Besa Muçi” ka parashikuar një kornizë eventesh në kuadër të afrimit të 30-vjetorit të anijes Vlora, dhe për këtë arsye pjesëmarrjen e saj si shtëpi botuese në festivalin e librit në Polignano ia dedikojë Shqipërisë.

“Gazeta Diaspora Shqiptare”

*Tiranapost.al.