Showbiz

Marilyn Monroe abuzohet seksualisht nga JFK? Skena në filmin 'Blonde' irriton fansat

Marilyn Monroe abuzohet seksualisht nga JFK? Skena në filmin

Përdoruesit e Netflix kanë mbetur të indinjuar nga një skenë në filmin e ri për Marilyn Monroe "Blonde ", e cila interpretohet nga aktorja Ana de Armas.

Filmi i ri kontrovers nga regjisori Andrew Dominik u adaptua nga libri imagjinar i Joyce Carol Oates për Monroe, i cili u publikua në 2001.

Marilyn Monroe abuzohet seksualisht nga JFK? Skena në filmin

Shumë mund të besojnë se Blonde është një film standard biografik për Monroe, por është e kundërta: për shkak të mungesës së materialit burimor, filmi përmban disa skena të imagjinuara nga jeta e yllit të Hollivudit, njëra prej të cilave akuzohet se ka shkuar shumë larg. Bëhet fjalë për një skenë ku përfshihet dhe John F Kennedy, ish-presidenti amerikan me të cilin Monroe besohet se ka pasur një lidhje në vitet 1960. Thashethemet për këtë lidhje mbeten të paverifikuara edhe sot e kësaj dite – por Blonde shkon edhe më tej.

Marilyn Monroe abuzohet seksualisht nga JFK? Skena në filmin

Afër fundit të filmit, Monroe tregohet se drogohet dhe dërgohet te një personazh i quajtur "presidenti", i cili ka një ngjashmëri të jashtëzakonshme me JFK.

Ndërsa ai është në telefon duke hedhur poshtë pretendimet për sulm seksual, ai e detyron Monroe të kryejë një akt seksual ndaj tij, ndërsa ajo që përpiqet të shkëputet nga situata.

Marilyn Monroe abuzohet seksualisht nga JFK? Skena në filmin

Disa shikues që nuk janë në dijeni të materialit burimor duket se besojnë se kjo ka ndodhur në të vërtetë, pavarësisht se nuk ka të dhëna për ndonjë incident të tillë.

Kjo është një nga arsyet pse vendosja e skenës po vihet në pikëpyetje, ku shumë e quajnë atë "vrasje personazhi". Të tjerë po e quajnë "shfrytëzim" të historisë së Monroe.

"Nuk e di nëse kjo është vërtetuar apo jo?" pyeti një shikues, duke shtuar: "Megjithatë është një hap i madh të gënjesh për këtë."

“Pse filmi Blonde do të sajonte një përdhunim të MarilynMonroe nga JFK?

Të tjerë thanë se skena "nuk duhej të kishte hyrë kurrë" në film.