Sot do përgatisësh një cheesecake sipas recetës së Sindit dhe blogut të saj të gatimit “Brenda botës sime”. Ky cheesecake nuk është si gjithë të tjerët, sepse veç shijes së mirë, është edhe i shëndetshëm.
Përbërësit dhe përgatitja
Baza e tij eshte me biskote, por per me shume vlera biskoten e poqa vete me tershere.
Per bazen(biskoten)
250 gr tershere e bluar shume imet(si miell)
2 veze
2 luge vaj misri
100 gr sheqer kaf(nqs nuk keni,perdorni te zakonishmin)
2 luge gjelle kakao
Pak vanilje
Pjekim ne taven me hapje per 10 min ne 180⁰...lem te ftofet pastaj mbushim
Per mbushjen:
250 krem djathi(philadephia,une perdor Arla)
200 gr kos
2 luge gjelle sheqer
2 flete xhelatine(opsionale ,jo e domosdoshme)
Trazojme derisa te behen homogjene.
Shtojme siper biskotes dhe lem ne frigo.gjithe naten ose 2 ore ne ngrirje.
Kete bazen mund ta perdorni edhe per biskota,eshte fantastike.
*Marrë nga blogu Brenda Botës sime