Shije

10 qytetet më pak të shtrenjta në botë për të ngrënë në një restorant me Yje nga Michelin

10 qytetet më pak të shtrenjta në botë për të

Një vakt i mirë në një restorant me emër. Nëse duam një gjë të tillë, mund të kemi nevojë nga Guida dhe sugjerimet nga Michelin që vendos edhe vlerësimet me Yje për nga kriteret, duke filluar nga shërbimi, cilësia e ushqimeve, deri menuja, shërbimi dhe ambienti i restorantit.

Në botë ka restorante të jashtëzakonshme dhe teknologjia e inovacioni kanë arritur tek ato që vite më parë i konsideronim të pabesueshme, si ngrënia e një vakti në thellësi të detit.

Megjithatë, jo të gjithë kanë mundësi të hapin portofolin apo me kartën e bankës të shpenzojmë shuma të majme për një vakt. Në fakt janë 20 restorante që janë vlerësuar me yje nga Michelin në të gjithë globin dhe nuk janë aq të shtrenjta.

Vëzhgimi i ri nga Pencil i Chef ka identifikuar qytetet më pak të shtrenjta në të gjithë botën për të ngrënë në një restorant Michelin me vlerësim të lartë. Platforma e cila mbledh receta dhe këshilla nga kuzhinierët analizoi 450 restorante që kanë fituar dy ose tre yje nga Guide Michelin.

Ata më pas analizuan çmimet për menunë kryesore të secilit dhe zbuluan se mesatarisht, një vakt do të kushtonte 276 dollarë për person. Sigurisht, vlen të theksohet se kjo është një shumë mjaft e madhe parash për një vakt. Por për ata që janë të gatshëm të shijojnë një përvojë të Michelin, lista më poshtë përfshin çmime më të ulëta.

Qyteti më i lirë për të ngrënë në një restorant të vlerësuar nga Michelin është Bangkok, ku një vakt kushton rreth 126 dollarë. Lyon në Francë renditet në vendin e dytë, pavarësisht paragjykimeve për kuzhinën tepër të shtrenjtë franceze.

Qytetet e tjera evropiane si Barcelona, ​​Vjena, Madridi dhe Hamburgu gjithashtu u vendosën në 10-tëshet e para për përballueshmërinë.

Lista e plotë me çmimet e një vakti për person, sipas vendeve:

1. Bangkok: $173 (£126)

2. Lyon: $203 (£148)

3. Seoul: $213 (£155)

4. Rotterdam: $216 (£157)

5. Barcelona: $224 (£163)

6. Vienna: $225 (£164)

7. Madrid: $228 (£166)

8. Taipei: $232 (£169)

9. Hamburg: $240 (£174)

10. Macao: $248 (£180)

Nga ana tjetër, Kopenhaga u shpall si qyteti më i shtrenjtë për një vakt në një restorant të vlerësuar me yll nga Michelin. Shanghai dhe Kyoto ndoqën nga afër në vendin e dytë dhe të tretë, respektivisht.

1. Copenhagen: $448 (£326)

2. Shanghai: $406 (£296)

3. Kyoto: $401 (£292)

4. Singapore: $364 (£265)

5. Paris: $358 (£261)

6. Stockholm: $335 (£244)

7. Hong Kong: $324 (£236)

8. Amsterdam: $320 (£233)

9. New York: $309 (£225)

10. Milan: $309 (£225)

*Artikulli i Metro, përkthyer dhe përshtatur në shqip nga Tiranapost.al.