Shëndeti

Vaksina e re e kancerit të mushkërive mund të zvogëlojë rrezikun e vdekjes

Vaksina e re e kancerit të mushkërive mund të zvogëlojë

Vaksina Tedopi e Immunotherapeutics ka treguar efektivitet në uljen e shkallës së vdekshmërisë në disa kancere të mushkërive, tha kompania në një deklaratë të hënën.
Kanceri i mushkërive është shkaku kryesor i vdekjeve të lidhura me kancerin në Evropë dhe SHBA.

Rezultatet e një prove klinike të fazës 3 për të vlerësuar përfitimet terapeutike të vaksinës u botuan në revistën Annals of Oncology.
Sipas Institutit të Kancerit në SHBA, vaksina iu administrua pacientëve me kancer të avancuar të mushkërive me qeliza jo të vogla (NSCLC ose adenokarcinoma), lloji më i zakonshëm i kancerit të mushkërive dhe ai që është "zakonisht më pak i ndjeshëm ndaj kimioterapisë dhe terapisë rrezatuese".
41% ulje e rrezikut të vdekjes

Një total prej 219 pacientësh, të gjithë prej të cilëve kishin treguar rezistencë ndaj trajtimeve të tjera, morën pjesë në studim në nëntë vende evropiane dhe në Shtetet e Bashkuara. Ishin 139 pacientë që morën vaksinën dhe 80 që morën kimioterapi.

Pacientët që morën Tedopi treguan një shkallë dukshëm më të lartë të mbijetesës dhe një cilësi më të mirë të jetës sesa ata që morën kimioterapi.