Shëndeti

Vaksina e Oksfordit VS Vaksina Pfizer

Vaksina e Oksfordit VS Vaksina Pfizer

Vaksina e Oksfordit ka nxjerrë rezultatet e fundit në të cilë sqarohet edhe përqindja e mbrojtjes që ofron. Pak ditë më parë detajet i zbuloi edhe kompania që po merret me Vaksinës Pfizer&Moderna. Po ku ndryshojnë nga njëra-tjetra?

Vaksina e Oksfordit ofron 70% mbrojtje nga Covidi, por me rregullimin e dozës mund të shkojë më shumë, deri në 90%.

Vaksina Pfizer&Moderna 95%.

Vaksina Pfizer&Moderna mes 25 dhe 37 dollarë në varësi nga porosia.

Vaksina e Oksfordit kushton më pak.

Vaksina Pfizer&Moderna ruhet në minus -62 gradë.

Vaksina e Oksfordit ruhet në temperaturë më të lartë.

Shtete të ndryshme po porositin, por ende nuk ka nisur prodhimi.

*Burimi BBC