Shëndeti

Ushqimet që irritojnë lëkurën tuaj sipas dermatologëve

Ushqimet që irritojnë lëkurën tuaj sipas dermatologëve

Pavarësisht se sa mirë e lani fytyrën ose sa produkte përdorni për të siguruar që lëkura juaj të ruajë atë shkëlqim rinor pa rrudha për aq kohë sa të jetë e mundur, asgjë nuk ka fuqi të ndikojë në atë se si duket lëkura më shumë se sa ushqimi që konsumoni.

Dihet tashmë që ushqimet që përmbajnë kolagjen dhe antioksidantë mund ta bëjnë lëkurën tuaj të duket dhe të ndihet më e re, por ka edhe ushqime që duhet të shmangni nëse kërkoni të mbani larg rrudhat, njollat ??e moshës apo aknet.

Sipas dermatologes kozmetike Dr. Michele Green ka shumë faktorë që ndikojnë që lëkura të jetë e irrituar dhe disa prej tyre përfshijnë produktet e qumështit, sheqernat, çokollatat, ushqimet e shpejta dhe alkooli.

"Shumë faktorë kontribuojnë në zhvillimin e rrudhave, puçrrave, thatësisë dhe ndryshimeve të përgjithshme të lëkurës. Disa nga këta faktorë përfshijnë produktet e qumështi, sheqernat, çokollatat, ushqimet e shpejta dhe alkooli", shpjegon dermatologia Green.

Disa nga ushqimet që ndikojnë në irritimin e lëkurës janë:

1 Mishi i yndyrshëm

Ushqimet që irritojnë lëkurën tuaj sipas dermatologëve

2 Bacon dhe Hotdogs

Ushqimet që irritojnë lëkurën tuaj sipas dermatologëve

3 Ëmbëlsuesit artificialë

Ushqimet që irritojnë lëkurën tuaj sipas dermatologëve

4 Qumështi dhe nënproduktet e tij

Ushqimet që irritojnë lëkurën tuaj sipas dermatologëve

5 Alkooli

Ushqimet që irritojnë lëkurën tuaj sipas dermatologëve

6 Ushqimi i Shpejtë

Ushqimet që irritojnë lëkurën tuaj sipas dermatologëve

7 Patatet e skuqura

Ushqimet që irritojnë lëkurën tuaj sipas dermatologëve

8 Çokollata

Ushqimet që irritojnë lëkurën tuaj sipas dermatologëve

9 Pijet e gazuara

Ushqimet që irritojnë lëkurën tuaj sipas dermatologëve

Artikulli i marrë nga eatthis, përkthyer dhe përshtatur në shqip nga Tiranapost.al.