Shëndeti

6 gjëra që nuk duhen bërë me stomakun bosh

6 gjëra që nuk duhen bërë me stomakun bosh

Çdo gjë që bëjmë ndikon në trupin tonë në një mënyrë ose në një tjetër. Megjithatë, shëndeti ynë është më i prekshëm kur kemi stomak bosh. Trupi ynë kërkon ushqim që mund të shndërrohet në energji dhe lëndë ushqyese brenda sekondave dhe kjo është arsyeja pse ai bëhet i uritur.

Marrja e barnave anti-inflamatore

Disa ilaçe të njohura anti-inflamatore (NSAIDs) si paracetamoli, aspirina, etj., nuk duhet të merren kur keni stomakun bosh. Së pari, do të zvogëlojë efektivitetin e këtyre barnave dhe gjithashtu mund të shkaktojë disa probleme serioze të lidhura me shëndetin, si gjakderdhja gastrike.

Pirja e kafes në mëngjes

Kafeja, madje edhe ajo pa kafeinë, tenton të krijojë acid në stomak dhe mund të rezultojë në urth ose probleme të tjera të tretjes nëse konsumohet me stomakun bosh.

Konsumimi i alkoolit

Kur jeni të uritur, trupi tenton të thithë çdo gjë që konsumoni me një ritëm më të shpejtë. Si rezultat, kur pini alkool, përthithja do të fillojë të rritet dhe të ndodhë dy herë më shpejt

Çamçakëz

Përtypja e çamçakëzit prodhon acid tretës i cili mund të rezultojë në dëmtim të shtresës delikate të stomakut tuaj. Nëse keni shumë çamçakëz, atëherë kjo mund të çojë në gastrit.

Anashkalimi i darkës

Nëse e keni lënë ndonjëherë darkën, atëherë duhet të keni parë që të nesërmen keni qenë tmerrësisht i uritur. Niveli i ulët i glukozës dhe uria mund të shkaktojnë mungesën e gjumit të duhur gjatë natës dhe të shkaktojnë një lloj gjumi sipërfaqësor.

Konsumimi i shumë lëngjeve me bazë agrumesh

Ushqimet me agrume kanë fibra të forta dhe një bazë acide që do të shkaktojë acarim në stomak. Mund të shkaktojë gastrit ose t’ju bëjë të prekshëm ndaj tij.