Rajoni

Shqiptari Dritan Abazoviç propozohet zv.kryeministër i Malit të Zi

Shqiptari Dritan Abazoviç propozohet zv.kryeministër i Malit të

Shqiptari Dritan Abazoviç është propozuar të bëhet zv.kryeministër i Malit të Zi. Kryeministri i caktuar, Zdravko Krivokapiç, prezantoi sot kabinetin qeveritar, ndërsa u shpreh: "Vendosa të kem një nënkryetar dhe ai nënkryetar është Dritan Abazoviç".

Ai u shpreh se negociatori kryesor i BE-në do të emërohet rreth 15 dhjetorit, ndërsa një nga emrat që përflitet se do të marrë këtë post mund të jetë aktivistja civile Jovana Maroviç.

Emrat e ministrave:

- Ministrja e Mbrojtjes, Olivera Injac

- Ministri i Punëve të Brendshme, Sergej Sekuloviç

- Ministri i Punëve të Jashtme, Djordje Radulovic

- Ministri i Financave dhe Mirëqenies Sociale, Milojko Spaji?

- Ministrja e Arsimit, Shkencës, Kulturës dhe Sporteve, Vesna Brati?

- Ministrja e Shëndetësisë, Jelena Borovini? Bojovi?

- Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Jakov Milatoviq

- Ministri i Investimeve Kapitale, Mladen Bojanic

- Ministrja e Administratës Publike, Shoqërisë Dixhitale dhe Medias, Tamara Srzenti?

- Ministri i Ekologjisë së Urbanizmit dhe Planifikimit Hapësinor, Ratko Mitroviq

- Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Menaxhimit të Ujërave, Aleksandar Stijovi?

- Ministri i Drejtësisë dhe të Drejtat e Pakicave, Vladimir Leposavic.