Qyteti

Hapet Kopshti i ri Zoologjik në Tiranë

Hapet Kopshti i ri Zoologjik në Tiranë

Kopshti i ri Zoologjik do të hapë sot dyert për të gjithë vizitorët. Kryeministri Edi Rama ka publikuar këtë mëngjes disa foto të tij dhe thotë se fëmijët do të kenë mundësi të njohin nga afër botën e kafshëve “në një nga hapësirat më moderne në rajon”.

Hapet Kopshti i ri Zoologjik në Tiranë

“Me dhuratën e shumëpritur për të gjithë fëmijët, Tirana Zoo Park, që hap dyert sot, i rilindur si një nga hapësirat më moderne në rajon, për të njohur nga afër botën e kafshëve, por edhe plot ambiente çlodhëse për të vegjël e të rritur, ju uroj një fundjavë të bukur”, shkruan kreu i qeverisë.

Hapet Kopshti i ri Zoologjik në Tiranë

Ndërkohë, këtë të shtunë, qarkullimi në segmentin e rrugës “Liqeni i thatë” do të kthehet me një drejtim lëvizjeje, sipas sensit nga rruga “Hamdi Sina” në drejtim të “Kopshtit Zoologjik”.

Hapet Kopshti i ri Zoologjik në Tiranë

Përjashtim bëjnë veç mjetet e Transportit Urban, i cili do vazhdojë lëvizjen sipas itinerarit që ka realizuar deri më tani, dhe rezervojnë të drejtën për kalimin në dy senset e aksit rrugor.

Hapet Kopshti i ri Zoologjik në Tiranë

Ndërsa, aksesi hyrës i kalimit të automjeteve për qytetarët, për pjesën e rrugës që kthehet me një drejtim lëvizje, do të bëhet nëpërmjet kalimit në Unazën e Madhe të Qytetit, si dhe duke e aksesuar zonën tek nyja e re, pranë Liqenit të Thatë.

Hapet Kopshti i ri Zoologjik në Tiranë