Politikë

Zgjedhjet/ Tërhiqen nga gara kandidatët e PD-së për Korçën, Kurbinin dhe Lezhën

Zgjedhjet/ Tërhiqen nga gara kandidatët e PD-së për

Gjergji Gjata, kandidati i Partisë Demokratike për bashkinë e Korçës është tërhequr nga gara për zgjedhjet e 14 majit.

“Ju informojmë se unë si kandidati për Kryetar i Bashkisë Korçëë dhe 40 kandidatë për Këshillin Bashkiak, të partisë politike PDSh, tërhiqemi nga gara elektorale (në mënyrë të parevokueshme) për Zgjedhjet Vendore 2023, për mungesë të proçedurave vendimmarrëse në organet drejtuese të PDSh lidhur me kandidimet, si dhe për shkelje të integritetit dhe dinjitetit të të gjithë kandidatëve, cënuar nga vendime personale dhe jo kolegjiale.

Urojmë më të mirën për Korçën dhe suksese për kandidatët më të mirë në të gjithë vendin.

Proçedurën zyrtare do e kryejmë sipas rregullave që parashikon ligji, pranë KQZ”, njofton Gjata.

Enkelejd Alibeaj, në një konferencë për mediat, tha se janë tërhequr edhe kandidatët e Kurbinit(Genc Doçi) dhe Lezhës(Sandër Marku).