Politikë

Zgjedhjet/ Këto janë fletët e votimit për 12 qarqet e vendit. Emrat për Tiranën me shkronja më të vogla

Zgjedhjet/ Këto janë fletët e votimit për 12 qarqet e

Në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve u miratua sot fleta e votimit në të cilën qytetarët shqiptarë do të votojnë me 25 Prill. Fleta është e përshtatur për 12 qarqet, sipas listave, ndërsa u zgjodh modeli i fletës ku kandidatët do të kenë emrin të shkruar dhe jo numrin.

Madhësia e fletës së votimit do të jetë në përmasat 30×60 cm, por do të jetë madhësia e shkrimit që do të ndryshojë. Për shembull, Tirana që ka 36 kandidatë, emrat e tyre do jenë në shkronja më të vogla, ndërsa për qarqet e tjera shkronjat do jenë në madhësi më të mëdha.

Përfaqësuesit e PS dhe PD do të ankimojnë këtë model të fletës pasi kanë pretendimet e tyre. PS kërkon që fleta në vend të emrave të kandidatëve të ketë numrat, ndërsa PD kërkon që emrat të vendosen në mënyrë vertikale dhe jo horizontale. Kërkesat e tyre u rrëzuan në mbledhjen e sotme të KQZ, ndërsa kanë afat për të ankimuar në KAS brenda tre ditësh. Me afrimin e ditëve të zgjedhjeve, me 25 Prill nuk pritet që të mund të ketë ndryshime dhe mund të jetë Kolegji Zgjedhor që të lërë në fuqi këtë model flete.

Fletët e votimit për 12 qarqet:

Zgjedhjet/ Këto janë fletët e votimit për 12 qarqet e

--

Zgjedhjet/ Këto janë fletët e votimit për 12 qarqet e

--

Zgjedhjet/ Këto janë fletët e votimit për 12 qarqet e

--

Zgjedhjet/ Këto janë fletët e votimit për 12 qarqet e

--

Zgjedhjet/ Këto janë fletët e votimit për 12 qarqet e

--

Zgjedhjet/ Këto janë fletët e votimit për 12 qarqet e

--

Zgjedhjet/ Këto janë fletët e votimit për 12 qarqet e

--

Zgjedhjet/ Këto janë fletët e votimit për 12 qarqet e

--

Zgjedhjet/ Këto janë fletët e votimit për 12 qarqet e

--

Zgjedhjet/ Këto janë fletët e votimit për 12 qarqet e

--

Zgjedhjet/ Këto janë fletët e votimit për 12 qarqet e

--

Zgjedhjet/ Këto janë fletët e votimit për 12 qarqet e

*Tiranapost.al.