Politikë

Von der Leyen: Sfidën e emigracionit do ta përballojmë së bashku

Von der Leyen: Sfidën e emigracionit do ta përballojmë së

Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula Von Der Leyen, në konferencën për mediat në Tiranë foli edhe sfidën e emigracionit. Ajo u shpreh se BE dhe Ballkani do të përballojnë së bashku.

“Të gjitha temat që janë të rëndësishme për qytetarët dhe që theksojnë rëndësinë e këtij samite që arritëm të përshpejtohen edhe më tej. Një çështje tjetër ka qenë migracioni. Bëhet fjalë për menaxhim të përbashkët të situatës. Për mua është e rëndësishme që të përçojmë mesazhin që edhe këtu mund të mbështeteni te. Kjo është sfidë e përbashkët dhe ta përballojmë së bashku. Së fundmi dua të nënvizoj edhe çështjet e rinisë. Ju me keni thënë që në këtë rajon të kishte më shumë shanse për të rinjtë. Nismën e universiteteve evropiane që studentët e Ballkanit Perëndimor do të mund të studiojnë jo vetëm fizikisht por edhe në formë virtuale. Faleminderit që ju e nisët”, tha Von Der Leyen.