Politikë

Veliaj në SHBA: Krenar që Tirana merret si shembull suksesi për transformimin e një qyteti

Veliaj në SHBA: Krenar që Tirana merret si shembull suksesi për

Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, po zhvillon një vizitë zyrtare në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ku mori pjesë si i ftuar në samitin “Strong Cities” në Nju Jork, për të folur mbi zhvillimin e qyteteve në dekadën e fundit, duke përfshirë edhe menaxhimin e krizave dhe sfida të tjera. Ai gjithashtu u ndal edhe në shtetin e Ohajos, ku ndoqi nga afër atletët elitarë të Sport Klub Tiranës, të cilët po stërviten në fushat e “Kompleksit Sportiv Atletët në Veprim”, si parapërgatitje për Lojërat Olimpike “Paris 2024”.

“Është krenari e jashtëzakonshme që Tirana është gjithmonë pjesë e paneleve ku flitet për qytetet, për të rrëfyer historinë e transformimit të saj. Jam shumë krenar për çka kemi arritur të gjithë bashkë. Kur takoj kryetarë bashkish, që drejtojnë qytete shumë më të konsoliduara se Tirana, të cilët kanë ardhur në Tiranë dhe më thonë se kanë parë një qytet të pastër, një vend të sigurt, me kriminalitet minimal, kanë parë sa shumë zhvillime janë bërë në një kohë shumë të shkurtër, ndihem vërtet krenar për qytetarët e mi. Kryetari i Bashkisë dhe skuadra e tij kanë rolin e tyre, por nëse ne të gjithë si qytetarë, nuk do t’i kishim përqafuar këto ndryshime, atëherë nuk do t’ia kishim dalë”, tha Veliaj.

Veliaj në SHBA: Krenar që Tirana merret si shembull suksesi për

Kryebashkiaku foli edhe për ndalesën e tij të shkurtër në Ohajo, ku u takua me sportistët elitarë të Sport Klub Tiranës. “Kemi pasur një super eksperiencë me skuadrën tonë të Sport Klub Tiranës, që qëllon që është pjesa më e madhe e skuadrës shqiptare olimpike. Ne duam që, në bashkëpunim me Akademinë e Atletikës në Ohajo, t’i trajnojmë sportistët tanë, jo vetëm në karakterin fizik si sport, por edhe për anën psikologjike. Sigurisht, do të vazhdojmë bashkëpunimin me Akademinë e Atletikës në Ohajo, jemi në negociata për të hapur një zyrë të tyren në Tiranë, për të bërë disa klinika sportive në qytetin tonë. Besoj se na ndihmon, teksa përgatitemi për Lojërat Olimpike ‘Paris 2024’”, u shpreh ai.

Veliaj në SHBA: Krenar që Tirana merret si shembull suksesi për

Veliaj tha se Bashkia e Tiranës do të mbështesë jo vetëm sportistët elitarë, por të gjithë të rinjtë që duan të merren me sport. “Do të vazhdojmë t’i ndihmojmë sportistët elitarë, por diferencën e bën sporti në komunitet. Fakti që sot kemi pasur një fluks të jashtëzakonshëm të regjistrimeve në të gjitha shoqatat sportive, konfirmon se prindërit shqiptarë e kanë kuptuar këtë filozofi. Nuk i çojnë fëmijët në sport se do bëhen të gjithë lojtarë olimpikë, por i çojnë aty mbi të gjitha që të kenë mentalitet olimpik. Të jenë të aftë të luajnë në skuadër, të aftë të menaxhojnë një humbje, të aftë të jenë të përulur dhe modestë kur kanë një sukses. Besoj se këto janë karakteristikat e sportit që shkojnë përtej medaljes”, e mbylli Veliaj fjalën e tij.