Politikë

Qëndrimi i Ramës për atë çka po ndodh në Kosovë, një mesazh i pastër për Albin Kurtin

Qëndrimi i Ramës për atë çka po ndodh në

Kryeministri Edi Rama ka reaguar mbrëmjen e sotme mbi ngjarjet e fundit në Kosovë. Rama ka shpehur indinjatën e tij për plagosjen e disa ushtarëve të KFOR-it të cilët ndërhynë në protestën në Zveçan. Ai gjithashtu bën thirrje t’i jepet fund konfliktit.

Lëndimi i ushtarëve të KFOR-it ngarkon me përgjegjësi të drejtëpërdrejtë dhunuesit e tyre të verbër dhe fatkeqësisht lëndon Kosovën në sytë e aleatëve e miqve të saj të pazëvendësueshëm! Sa më shumë zgjatet ky konflikt i rrezikshëm dhe i panevojshëm, aq më shumë lëndohet Kosova!

Nga ky udhëkryq ku konflikti kthehet e rikthehet çdo vit si produkt i të shkuarës, me Serbinë që ekspozon trupat në kufirin ku fuqia e saj është e barabartë me zero dhe Kosovën që ekspozon ngurrimin e saj për të finalizuar dialogun, dilet vetëm me dialog e me aleatë të fuqishëm!

Thirrja ime për t’i dëgjuar me vëmendje ata aleatë e për të mos u futur më thellë në shtegun jo vetëm të rrezikshëm, po edhe të kotë ku Kosova po lëndohet ndërkombëtarisht bashkë me ushtarët e KFOR-it që po lëndohen fizikisht, s’është thirrje ndërkombëtare po nevojë kombëtare!